Marmelatlı Muhallebi,
MARMELATLI MUHALLEBİ
Selam herkese,
Büyük küçük hepimizin sevdiği,geleneksel muhallebiler evlerimizde çok eskiden beri sıkça
yaptığımız sütlü tatlılar arasındadır.
Muhallebi denilince ilk akla çocuk maması gelse de,içine koyacağımız farklı malzemeler ile
kaseler veya bardaklar içine yerleştirdiğimiz bu sütlü tatlıyı yaz kış buzdolabımız da ara sıra
yapar ve yeriz.
Yaz meyveleri ile hazırladığımız marmelatları artık kullanma zamanı..
En çok kullandığımız marmelat olan erik,bugün muhallebimize pelte olarak endam eyledi..
Beyaz kırmızı görüntüsü ile ve yumuşacık pütürsüz ağızda eriyen lezzetiyle,yemek üstüne
hafif bir tatlı..
Gelin bu güzel lezzeti hep birlikte hazırlıyalım...
MARMELATLI MUHALLEBİ NASIL YAPILIR ?
MARMELATLI MUHALLEBİ
Selam herkese,
Büyük küçük hepimizin sevdiği,geleneksel muhallebiler evlerimizde çok eskiden beri sıkça
yaptığımız sütlü tatlılar arasındadır.
Muhallebi denilince ilk akla çocuk maması gelse de,içine koyacağımız farklı malzemeler ile
kaseler veya bardaklar içine yerleştirdiğimiz bu sütlü tatlıyı yaz kış buzdolabımız da ara sıra
yapar ve yeriz.
Yaz meyveleri ile hazırladığımız marmelatları artık kullanma zamanı..
En çok kullandığımız marmelat olan erik,bugün muhallebimize pelte olarak endam eyledi..
Beyaz kırmızı görüntüsü ile ve yumuşacık pütürsüz ağızda eriyen lezzetiyle,yemek üstüne
hafif bir tatlı..
Gelin bu güzel lezzeti hep birlikte hazırlıyalım...
- MALZEMELER:
- MUHALLEBİSİ İÇİN:
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı pirinç unu,
- 1 paket (200ml.) krema
- 1 dolu su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
- MARMELAT SOS:
- 6 tepeleme yemek kaşığı erik marmelatı
- 3 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- YAPILIŞI:
- Muhallebiyi hazırlamak için,bir tencereye süt,şeker,nişasta,pirinç unu ve vanilyayı alın güzelce karıştırın.
- Orta ateşe oturtarak karıştıra karıştıra kıvam alana kadar pişirin.
- Koyu bir kıvam alan muhallebiyi ateşten indirin ve tereyağını ekleyerek mikserle 5 dakika çırpın.
- Kaselere yada ayaklı bardakların yarısından biraz fazla olarak doldurun.
- Buzdolabına yerleştirerek soğutun.
- MARMELAT SOS:
- Küçük bir tencereye nişasta,toz şeker ve suyu alarak karıştırın.
- Marmelatı ekleyerek hepsini birbirine yedirin.
- Orta ateşte karıştırarak pütürsüz olacak şekilde pişirin.
- Koyu bir kıvam alınca ateşten indirin ve ılıtın.
- Buzdolabında beklettiğiniz muhallebilerin üzerine sosu paylaştırın.
- Tekrar buzdolabına kaldırın ve soğutun.
- Üzerlerini erikler ve krem şanti ile süsleyin.
- Hepinize afiyet olsun.
- Sevgiyle...
0 comments: