Börekler,

ISPANAKLI TAVA BÖREĞİ NASIL YAPILIR

Aralık 12, 2017 Neşem Çelik 0 Yorumlar





         ISPANAKLI TAVA BÖREĞİ

Herkese sevgiler selamlar,
Sanırım börekler hemen hepimizin mutfaklarında çok sık yaptığımız ve severek yediğimiz hamur işi tariflerindendir.
Ve hepimiz kendi el alışkanlığımızla yada zamanımız olmadığında en kolay tarifi uygulamak isteriz.
Çok kalabalık bir aile de değilsek yapılıp hemen bitiverecek bir tarif arıyorsanız eğer,işte bu tarif sizler için..yanına yapacağınız bir bardak ayran ile belki de bir öğünü börek ayran olarak geçiştirebiliriz.
Dışının el açması gibi çıtır çıtır oluşu içinde ki bol ıspanağın damakta bıraktığı lezzetiyle tava böreği,ıspanaklı börek sevenler için tam da sizlere göre..memnun kalacağınızı sanıyorum.
Resimde gördüğünüz gibi bir döküm tavanız da varsa gelin o zaman hep birlikte hazırlıyalım.
Aman lütfen hazır alacağınız yufkanızın da taze olmasına dikkat edin.
Benim döküm tavam 30 cm.çapında ve kapaklı,ölçüler bu tava içindir.
  • MALZEMELER:
  • 4 adet yufka
  • SOS:
  • 125 gr eritilmiş tereyağ
  • 1 kahve fincanı zeytinyağ
  • 200ml süt( 1 su bardağı)
  • 3 adet yumurta ( 1nin sarısını üzeri için ayırın)
  • İÇİNE:
  • 800 gr ıspanak
  • 2 adet kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • tuz
  • karabiber
  • YAPILIŞI:
  • Böreğimizin iç malzemesini hazırlıyarak bir kenara alalım,bunun için ıspanakları yıkayarak süzelim ve suyunu iyice çektirelim.Ve irice doğrayalım.
  • Kuru soğanları yemeklik küçük doğrayarak bir tavaya alalım ve zeytinyağ ilavesiyle kavuralım
  • Ispanakları ekleyerek karıştıralım.
  • Tuzunu karabiberini ekleyerek 5 dakika kavurmanız yeterli olacaktır.
  • Ateşten indirelim ve soğutalım.
  • Şimdi sıra geldi sosunu hazırlamaya;bir kaseye bütün malzemeleri alarak çırpın.
  • Haydi o zaman böreğimizi hazırlıyabiliriz.
  • Bir yufkayı tezgahınıza serin ve sosu her yanına gelecek şekilde yayın.
  • Yufkanın alt kısmını beş parmak kalınlığında içe doğru kapatın.
  • Ve yufkanın kalın kısmına iç harcı olan ıspanak yerleştirin.

      Resimde de gördüğünüz gibi....



    Rulo kıvırarak kendi etrafında döndürün.


    Gül şeklini alacaktır.Tavanın tam ortasına ilk şekli yerleştirin.Bu arada tavanızı zeytinyağ ile 
    yağlayın.


   Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlıyarak gülün etrafında döndürün..
   Ve böreğimiz pişmeye hazır hale geldi.
   Ayırdığınız yumurta sarısını üzerine sürün ve kapağını kapatarak orta hararetli ateşte ocağın üzerine
   alın.Arada tavayı yanlara çekerek aynı pişmesini sağlayın.
   Bir yüzü kızardıktan sonra ters çevirin ve kapağını kaldırarak bu yüzününde kızarmasını sağlayın.
   Pişmeye başladıkça kabaracak ve çıtır çıtır kızarmaya başlayacaktır.
   Böreğiniz piştikten sonra yuvarlak bir servis tabağına alarak ılınınca dilimliyebilirsiniz.
   Hepinize afiyet olsun.
   Sevgiyle.. 

0 yorum: