ANA YEMEKLER,

KAŞARLI KÖFTE NASIL YAPILIR ?

Aralık 21, 2017 Neşem Çelik 0 Yorumlar



                                             KAŞARLI KÖFTE

    Merhabalar,
 Köfteler her ev de sevilerek yenen yemekler arasındadır.
 Hele ki çocukların favori yemeği diyebiliriz.Yanında mutlaka patates kızartması ve pilav ile
 tabaklar keyifle karşılanır.
 Dünyanın da bir çok yerinde de çok sevilen bir yemektir.Sanırım bu kadar çok sevilmesi üzerine
 fast food yiyecek grupları içinde hamburger de ,köftenin sevilmesinden dolayı bu kadar çok talep
 edilen bir yiyecektir.
     Köfte bir çok çeşidi ile damak zevkimize göre evlerimize girer ve sofralarda yerini alır.
 Bugün yapacağımız çeşidi ise içine koyduğumuz kaşar peynirinin ağızda eriyen lezzeti ile
 köftenin birleşmesi sonucu damaklarda bıraktığı nefis lezzetidir.
 Yanında yaptığımız sebzeli püre ve şehriyeli pilav da eşlikçileridir.
 Haydi buyrun tarifimize..Hepinize kolaylıklar diliyorum.


  • MALZEMELER:
  • 500 gr dana döş kıyma
  • 1 orta boy kapya biber (kırmızı biber)
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 10 dolu yemek kaşığı ufalanmış bayat ekmek içi
  • 1 adet yumurta
  • 6-7 dal ince doğranmış maydanoz
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber + kekik + kimyon
  • İÇİNE:
  • Küp kesilmiş kaşar peyniri
  • KIZARTMAK İÇİN:
  • Ayçiçek yağı
  • KÖFTELERİ BULAMAK İÇİN:
  • 1 çorba kasesi galeta unu
  • 1 çorba kasesi un
  • 2 adet yumurta
  • YAPILIŞI:
  • Kapya biberini ve kuru soğanı eğer eviniz de zırh var ise onunla yoksa büyük bir bıçak ile çok ince doğrayın.
  • Bunlara maydanozları da ekleyerek doğramaya devam edin.
  • Bir kaseye kıymayı ve ekmek içini alın.
  • Doğradığınız (çok ince kıyılmış olacak) soğan,biber ve maydanozu ekleyin.
  • Yumurtasını,tuzunu ve baharatlarını ilave ederek güzelce yoğurun.
  • 1/2 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
  • Yoğurduğunuz köfteyi ceviz büyüklüğünde yuvarlayın ve çanak şeklinde açın.


  • Köfteleriniz resimde görüldüğü gibi olacaktır.



   Yuvarladığınız köfteleri önce galeta ununa sonra çırpılmış yumurtaya en son una bulayın.
    Bu işlemi bütün köftelere uygulayın ve tepsiye dizin.
    Kızartma yaparken bu şekilde hazırlamanız sizin için rahat olacaktır.

  • Derin bir kızartma tenceresine ayçiçek yağını alın ve kzıdırın.
  • Köfteleri kızgın yağda kızartma telini sallayarak kızartın.
  • Bol yağda kızaran köfteleriniz kısa sürede kızaracağı için çevirmeye gerek kalmaksızın hem kızaracak hemde yağ çekmeyecektir.
  • Servis tabağına alacağınız köftelerinizi sebzeli püre ve şehriyeli pilav eşliğinde ikram edebilirsiniz.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...



0 yorum: