VİDEOLAR,

ZEYTİNYAĞLI TAZE BAKLA TARİFİ NEDİR NASIL PİŞİRİLİR ?

Ocak 30, 2018 Neşem Çelik 0 Yorumlar


                                              ZEYTİNYAĞLI TAZE BAKLA



  • MALZEMELER:
  • 500 gr bakla
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • YAPILIŞI:
  • Baklaların kenar kısımlarını alarak limonlu su içine bırakın (baklalar kararmaması için)
  • Kuru soğanı küçük doğrayın ve zeytinyağ ile kavurun.
  • Baklaları süzün ve ekleyin.
  • Tuz,şeker un ilave ederek karıştırın ve suyunu vererek kapağını kapatın.
  • Ağır ateşte pişmeye bırakın,takribi 35-40 dak.arası pişecektir.
  • Servis tabağına aldıktan sonra üzerine ince kıyılmış dereotu serpin.
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle...


  •         



                             

0 yorum: