VİDEOLAR,
ZEYTİNYAĞLI TAZE BAKLA
ZEYTİNYAĞLI TAZE BAKLA TARİFİ NEDİR NASIL PİŞİRİLİR ?
ZEYTİNYAĞLI TAZE BAKLA
- MALZEMELER:
- 500 gr bakla
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
- YAPILIŞI:
- Baklaların kenar kısımlarını alarak limonlu su içine bırakın (baklalar kararmaması için)
- Kuru soğanı küçük doğrayın ve zeytinyağ ile kavurun.
- Baklaları süzün ve ekleyin.
- Tuz,şeker un ilave ederek karıştırın ve suyunu vererek kapağını kapatın.
- Ağır ateşte pişmeye bırakın,takribi 35-40 dak.arası pişecektir.
- Servis tabağına aldıktan sonra üzerine ince kıyılmış dereotu serpin.
- Afiyet olsun.
- Sevgiyle...
0 comments: