ANA YEMEKLER,
Merhabalar,
Yaz sebzeleri içinde sanırım en çok çeşidi yapılan sebzelerden biridir patlıcan..,
Ve hemen herkes çok sever ve mutfaklar da sıkça pişirilir.
Kimi gün salatası kimi gün de yemeği tercih edilir.
Patlıcanın çeşitleri itibariyle de yemek çeşitlerini ona göre seçeriz.
Bostan patlıcanlar büyük olmalarına nazaran yumuşak ve çekirdeksiz olmaları nedeniyle köz ,
kızartma ve oturtmalar da en uygun olanıdır.
Kızgın ve bol yağda sık çevirerek kızarttığınızda nefis lezzeti ortaya çıkacaktır.En önemli olan sa
yakmadan ve yağ içine çektirmeden kızartmaktır.
Bugün ki yemeğimiz de kullanacağımız patlıcanları da işte böyle kızartmamız gerekecektir.
Çok fazla yağını çeker ve çok kızartırsanız lezzetini etkiliyecektir.
Onun için patlıcanlarınızı tuzlu su içinde 1/2 saat bekletin ve bol kızgın yağda sık çevirerek ve hafif
kızartınız .Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını da emdiriniz.
Şimdi tarife geçebiliriz.Video'lar bölümünde de yemeğimizin yapılışını izleyebilirsiniz..
KIYMALI PATLICAN OTURTMA NASIL YAPILIR ?
Merhabalar,
Yaz sebzeleri içinde sanırım en çok çeşidi yapılan sebzelerden biridir patlıcan..,
Ve hemen herkes çok sever ve mutfaklar da sıkça pişirilir.
Kimi gün salatası kimi gün de yemeği tercih edilir.
Patlıcanın çeşitleri itibariyle de yemek çeşitlerini ona göre seçeriz.
Bostan patlıcanlar büyük olmalarına nazaran yumuşak ve çekirdeksiz olmaları nedeniyle köz ,
kızartma ve oturtmalar da en uygun olanıdır.
Kızgın ve bol yağda sık çevirerek kızarttığınızda nefis lezzeti ortaya çıkacaktır.En önemli olan sa
yakmadan ve yağ içine çektirmeden kızartmaktır.
Bugün ki yemeğimiz de kullanacağımız patlıcanları da işte böyle kızartmamız gerekecektir.
Çok fazla yağını çeker ve çok kızartırsanız lezzetini etkiliyecektir.
Onun için patlıcanlarınızı tuzlu su içinde 1/2 saat bekletin ve bol kızgın yağda sık çevirerek ve hafif
kızartınız .Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını da emdiriniz.
Şimdi tarife geçebiliriz.Video'lar bölümünde de yemeğimizin yapılışını izleyebilirsiniz..
- MALZEMELER:
- 2 adet büyük boy bostan patlıcan
- 350 gr dana kıyma
- 1 ad.kuru soğan
- 1 kahve fincanı zeytinyağ
- 1 ad.kapya biber
- 3 ad.küp doğranmış domates
- 2 yemek kaşığı domates püresi
- Tuz
- Karabiber
- YAPILIŞI:
- Patlıcanları alacalı soyun ve bir parmak kalınlığında halka doğrayarak tuzlu suda bekletin.
- Bol ve kızgın yağda kızartarak kağıt havlu üzerine çıkarın ve fazla yağının çıkmasını sağlayın.
- Bir tavaya küçük doğradığınız soğanları ve zeytinyağını alarak kavurun.
- Kıymayı ekleyerek kavurmaya devam edin.
- Kapya biberi küçük halkalar halinde doğrayın ve ekleyin.
- Domatesleri,domates püresini,tuzu ve karabiberi ekleyerek 5 dakika daha kavurun ve kenara alın.
- Yayvan bir tencereye bir kat patlıcan üzerine bir kat kıyma harcı olarak yerleştirin.
- 1 su bardağı su ekleyerek kapağını kapatın ve ağır ateşte 1/2 saat pişirin.
- Yemeğiniz servise hazır,yanında sunacağınız pilav eşliğinde mefis bir akşam yemeği sizleri bekliyor.
- Herkese afiyet olsun.
- Sevgiyle...
Elinize sağlık.Lezzetli görünüyor.Yemek 1 gün bekler ise daha lezzetli geliyor bana..Tabii bu durum bana "özgü" de olabilir..
YanıtlaSil