ANA YEMEKLER,

FIRIN'DA BEŞAMEL SOSLU KARNABAHAR NASIL HAZIRLANIR ? TARİFİ NEDİR ?

Mart 17, 2018 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar

   
                       FIRIN'DA BEŞAMEL SOSLU KARNABAHAR

    Herkese selamlar,
Kış sebzelerini sofralara getirmeye devam ediyoruz.Her bir sebze ve meyveyi zamanında yemek
taraftarı olarak ,kış sebzelerinden biri daha olan ''KARNABAHAR^''bugünün könuğu..
Sağlık deposu ''KARNABAHAR''ın faydalarına şöyle bir göz atacak olursak,vitamin ve mineraller
bakımından oldukça zengin bir besin olduğu bilinir.
İçeriğinde C,B1,B2, ve A vitaminleri ile kalsiyum,potasyum,fosfor,fosfat ve demir mineralleri barındırır.Ayrıca bakır,demir,manganez ve çinko kaynağıdır.
Güçlü bir antioksidandır.
Faydalarına kısaca değindiğimize göre şimdi tarifimize geçebiliriz.


  • MALZEMELER:
  • 1 adet orta büyüklükte karnabahar
  • BEŞAMEL SOS:
  • 80 gr tereyağ
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 4 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • 4 su bardağı süt
  • 1 çorba kasesi dolusu kaşar peyniri rendesi (takribi 100-150 gr)
  • HAZIRLANIŞI:
  • Karnabaharı toplar halinde zedelemeden ayırın ve yıkadıktan sonra geniş bir tencereye sap kısımları aşağıya gelecek şekilde yerleştirin.(karnabaharlar üst üste gelmesin)
  • Sadece sap kısımlarını geçecek kadar su ekleyerek orta ateşte dağıtmadan hafif haşlayın.
  • Bir süzgeçe alın ve iyice süzdürün kağıt havlu ile kurulayın.
  • Gelelim Beşamel Sosumuza;Bir tavaya tereyağını alarak eritmeye başlayın.
  • Tereyağı erirken zeytinyağını da ekleyin.
  • unu ilave ederek kavurmaya başlayın.
  • Un pembeleşip gevşemeye başlayınca altını kısarak yavaş yavaş ve hızlıca karıştırarak sütünü ekleyin.Tuzu ve karabiberi ekleyin.
  • Koyu kıvam alan sosu ateşten indirin ve kaşar peyniri rendesinin yarısını ilave edin.
  • Borcamı yağlayın ve haşlanan karnabaharları sap kısımları aşağıda kalacak şekilde yerleştirin.
  • Az tuz ve kırmızı biber serptikten sonra beşamel sosu ile üzerini tamamen kapatın.
  • 180 derece de ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
  • Hafif kızarmaya başlayan beşamel sosunun üzerine kalan kaşar rendesini eşit olacak şekilde serpin ve tekrar fırına vererek kaşar peyniri kızarana kadar takribi 5-8 dakika kadar daha fırınlayın.
  • Kaşar peyniri bol beşamel sosu ile bu ''KARNABAHAR''sofralar da çok sık yer alacaktır.
  • VİDEOLAR Bölümünde yapılışını izleyebilirsiniz.
  • Ayrıca ''NEŞEM ÇELİK YOU TUBE KANALIMIZ DA Videomuz bulunmaktadır.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...



                       

0 comments: