ANA YEMEKLER,
FIRIN'DA BEŞAMEL SOSLU KARNABAHAR
Herkese selamlar,
Kış sebzelerini sofralara getirmeye devam ediyoruz.Her bir sebze ve meyveyi zamanında yemek
taraftarı olarak ,kış sebzelerinden biri daha olan ''KARNABAHAR^''bugünün könuğu..
Sağlık deposu ''KARNABAHAR''ın faydalarına şöyle bir göz atacak olursak,vitamin ve mineraller
bakımından oldukça zengin bir besin olduğu bilinir.
İçeriğinde C,B1,B2, ve A vitaminleri ile kalsiyum,potasyum,fosfor,fosfat ve demir mineralleri barındırır.Ayrıca bakır,demir,manganez ve çinko kaynağıdır.
Güçlü bir antioksidandır.
Faydalarına kısaca değindiğimize göre şimdi tarifimize geçebiliriz.
FIRIN'DA BEŞAMEL SOSLU KARNABAHAR NASIL HAZIRLANIR ? TARİFİ NEDİR ?
FIRIN'DA BEŞAMEL SOSLU KARNABAHAR
Herkese selamlar,
Kış sebzelerini sofralara getirmeye devam ediyoruz.Her bir sebze ve meyveyi zamanında yemek
taraftarı olarak ,kış sebzelerinden biri daha olan ''KARNABAHAR^''bugünün könuğu..
Sağlık deposu ''KARNABAHAR''ın faydalarına şöyle bir göz atacak olursak,vitamin ve mineraller
bakımından oldukça zengin bir besin olduğu bilinir.
İçeriğinde C,B1,B2, ve A vitaminleri ile kalsiyum,potasyum,fosfor,fosfat ve demir mineralleri barındırır.Ayrıca bakır,demir,manganez ve çinko kaynağıdır.
Güçlü bir antioksidandır.
Faydalarına kısaca değindiğimize göre şimdi tarifimize geçebiliriz.
- MALZEMELER:
- 1 adet orta büyüklükte karnabahar
- BEŞAMEL SOS:
- 80 gr tereyağ
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 4 yemek kaşığı un
- Tuz
- Karabiber
- 4 su bardağı süt
- 1 çorba kasesi dolusu kaşar peyniri rendesi (takribi 100-150 gr)
- HAZIRLANIŞI:
- Karnabaharı toplar halinde zedelemeden ayırın ve yıkadıktan sonra geniş bir tencereye sap kısımları aşağıya gelecek şekilde yerleştirin.(karnabaharlar üst üste gelmesin)
- Sadece sap kısımlarını geçecek kadar su ekleyerek orta ateşte dağıtmadan hafif haşlayın.
- Bir süzgeçe alın ve iyice süzdürün kağıt havlu ile kurulayın.
- Gelelim Beşamel Sosumuza;Bir tavaya tereyağını alarak eritmeye başlayın.
- Tereyağı erirken zeytinyağını da ekleyin.
- unu ilave ederek kavurmaya başlayın.
- Un pembeleşip gevşemeye başlayınca altını kısarak yavaş yavaş ve hızlıca karıştırarak sütünü ekleyin.Tuzu ve karabiberi ekleyin.
- Koyu kıvam alan sosu ateşten indirin ve kaşar peyniri rendesinin yarısını ilave edin.
- Borcamı yağlayın ve haşlanan karnabaharları sap kısımları aşağıda kalacak şekilde yerleştirin.
- Az tuz ve kırmızı biber serptikten sonra beşamel sosu ile üzerini tamamen kapatın.
- 180 derece de ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
- Hafif kızarmaya başlayan beşamel sosunun üzerine kalan kaşar rendesini eşit olacak şekilde serpin ve tekrar fırına vererek kaşar peyniri kızarana kadar takribi 5-8 dakika kadar daha fırınlayın.
- Kaşar peyniri bol beşamel sosu ile bu ''KARNABAHAR''sofralar da çok sık yer alacaktır.
- VİDEOLAR Bölümünde yapılışını izleyebilirsiniz.
- Ayrıca ''NEŞEM ÇELİK YOU TUBE KANALIMIZ DA Videomuz bulunmaktadır.
- Hepinize afiyet olsun.
- Sevgiyle...
0 comments: