ÇÖREKLER,
KANDİL SİMİDİ
Herkesin kandili mübarek olsun..
Üç aylara girdiğimiz şu günlerde peşi sıra gelen kandiller de evlerimiz de kandil simitleri ve helvalar yapılarak konu komşuya dağıtılır ve ailece dualarla ikram edilir.
Çoğu zaman kandil simitlerini pastanelerden yada fırınlardan almayı tercih ederiz.Oysa bu lezzetli
simitleri evimizde de pekala pişirebiliriz.
Mutfağımıza yayılan mis gibi kokusu,ağızda dağılan lezzetiyle çok sevdiğimiz kandil simitlerini
aynı pastane işi nasıl yaparız diyorsanız işte sizler için harika bir tarifimiz var..
Hazırlayıp pişirdiğiniz de bana hak vereceksiniz...
Vereceğim ölçü 27 adet simit içindir..Yarısı susamlı yarısı çörekotlu olarak pişirdim..Her ikisi de aynı lezzette ama tercih sizlerin..
Haydi hep birlikte bu güzel simitleri hazırlıyalım...
VİDEOLAR bölümünde ve NEŞEM ÇELİK YOUTUBE KANALIMIZ DA tarifimizi izleyerek nasıl yapıldığını görebilirsiniz...
KANDİL SİMİDİ NASIL YAPILIR ? PASTANE İŞİ KANDİL SİMİDİ TARİFİ ?
KANDİL SİMİDİ
Herkesin kandili mübarek olsun..
Üç aylara girdiğimiz şu günlerde peşi sıra gelen kandiller de evlerimiz de kandil simitleri ve helvalar yapılarak konu komşuya dağıtılır ve ailece dualarla ikram edilir.
Çoğu zaman kandil simitlerini pastanelerden yada fırınlardan almayı tercih ederiz.Oysa bu lezzetli
simitleri evimizde de pekala pişirebiliriz.
Mutfağımıza yayılan mis gibi kokusu,ağızda dağılan lezzetiyle çok sevdiğimiz kandil simitlerini
aynı pastane işi nasıl yaparız diyorsanız işte sizler için harika bir tarifimiz var..
Hazırlayıp pişirdiğiniz de bana hak vereceksiniz...
Vereceğim ölçü 27 adet simit içindir..Yarısı susamlı yarısı çörekotlu olarak pişirdim..Her ikisi de aynı lezzette ama tercih sizlerin..
Haydi hep birlikte bu güzel simitleri hazırlıyalım...
VİDEOLAR bölümünde ve NEŞEM ÇELİK YOUTUBE KANALIMIZ DA tarifimizi izleyerek nasıl yapıldığını görebilirsiniz...
- MALZEMELER:
- 3,5 su bardağı elenmiş un
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 adet yumurta + 1 adet yumurtanın beyazı
- 250 gr oda sıcaklığında tereyağ yada margarin
- ÜZERİNE:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı pekmez
- Susam
- Çörek otu
- YAPILIŞI:
- Yoğurma kasenize unu alın ve kuru mayayı,şekeri,tuzunu ekleyerek karıştırın.
- Yumuşak tereyağını,yumurtaları ekleyerek karıştırın.
- Mahlepi ilave ederek yoğurmaya başlayın.
- Malzemeler güzelce karışana ve hamur özleşene kadar yoğurun ve hamuru 15 dakika dinlendirin.
- Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar keserek yuvarlayın.
- Her bir yuvarlağı şerit haline getirin ve halka kıvırın.
- Bir kasede yumurta sarısını ve pekmezi çırparak simitlerin üzerine sürün.
- Yarısını susama bulayın,diğer yarısının iki yanını çatalla çizin ve diğer yanlara çörek otu serpin.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı yerleştirerek üzerlerini örtün ve 1/2 saat bekletin.
- 180 derece de ısıtılmış fırında 15-20 dakika takribi pişirin.
- Fırın ayarları değişkenlik göstereceğinden üzerleri kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkardığınız kandil simitlerinizi servis tabağına dizerek servise sunabilirsiniz.
- Hepinize afiyet olsun.
- Sevgiyle...
0 comments: