KEK-PASTALAR,

RED VELVET KADİFE PASTA TARİFİ NEDİR ? NASIL YAPILIR ?

Nisan 14, 2018 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar



       RED VELVET KADİFE PASTA

      Amerika da son 10 yıldır moda olan ve çoğunlukla düğün pastası olarak hazırlanan bu nefis pastayı bizlerde denedik ve inanın çok seveceğiniz bir lezzet çıktı ortaya..
      RED VELVET KADİFE PASTA  Amerikalıların en meşhur pastasıdır.Fakat son günlerde tüm
dünyada çeşitli tariflerle denenmektedir.
      Rengi ve yumuşacık dokusuna kremanın eklenmesiyle muhteşem bir lezzet ortaya çıkmaktadır.
Bu pastayı Güney Amerikalıların bulduğu söylenmektedir.Rengini kesilmiş süt yani BUTTER MİLK
ile unun içine katılan kakao gibi malzemelerden alsa da ,sağlığa zararı olmayarak hazırlanan gıda boyası takviyesiyle almaktadır.Pancar ve hibiskus(nar çiçeği) ile hazırlansa da gıda boyası mutlaka
ilave edilmelidir.
      Farklı tariflerle denense de her kırmızı kek kadife pasta değildir.
Kekin orijinalin de BUTTER MİLK kullanılsa da bizim ülkemizde bu malzemeyi bulamadığımızdan
ona uygun lezzeti ılık süte katacağımız 1 yemek kaşığı elma sirkesiyle elde edeceğiz.Bir nevi kesilmiş süt desek daha anlaşılır olacaktır.
      Vereceğim tarif orijinal Amerikan Red Velvet Cake dir.Detayları atlamadan uyguladığınız takdir de tadına doyulmayan nefis bir lezzet bulacaksınız.
      Haydi o zaman hep birlikte hazırlamaya başlayalım.


  • MALZEMELER:
  • KEK İÇİN:
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık süt (sıcağa yakın) + 1 yemek kaşığı elma sirkesi katarak 10 dakika bekletin)
  • 2-3 damla kırmızı gıda boyası
  • 100 gr yumuşak tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1paket kabartma tozu + üzerine 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 2,5 su bardağı un + 3 tatlı kaşığı kakao ile karıştırarak eleyin.
  • KREMASI İÇİN:
  • 250 gr krema
  • 300 gr labne peyniri
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • vanilya
  • 2-3 damla limon esansı
  • KEKİ ISLATMAK İÇİN:
  • Süt
  • YAPILIŞI:
  • Yumuşak tereyağını mikser kabınıza alarak karıştırmaya başlayın ve şekeri ilave ederek krema kıvamı alana kadar çırpın.Bu arada vanilyayı da ekleyin.
  • Yumurtaları birer birer ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • Bu arada BUTTER MİLK yapmak için sütün içine elma sirkesini ekleyin ve 10 dakika bekletin.Ve gıda boyasını süte ekleyerek karışıma ekleyin.
  • Unu kakao ile karıştırın ve eleyin.
  • Yavaş yavaş karışıma ekleyin ve mikseri kapatın.
  • Minik bir kasede kabartma tozu ile limon suyunu karıştırarak köpürtün.
  • Kek hamuruna ekleyerek spatula ile hamura yedirin.
  • 22 cm çapında kelepçeli kek kalıbının alt kısmına yağlı kağıt serin.
  • Kek hamurunu boşaltarak düzeltin ve tezgaha 3 kez vurarak içindeki havanın çıkmasını sağlayın.
  • 170 derece de ısıtılmış fırında 50 dakika pişirin.
  • Fırın ayarları değişkenlik göstereceğinden kürdan kontrolü yapınız.
  • Pişen keki iyice soğutun.
  • Bu arada kremayı hazırlıyalım.
  • Kremayı mikser kabına alın ve çırparak koyultun.
  • Pudra şekerini ve vanilyayı ilave ederek çırpmaya devam edin.
  • Labne peynirinin suyunu süzün ve ekleyin.
  • 2-3 damla limon esansı ekleyerek kremanızın yapımını bitirin.
  • Kek iyice soğuduktan sonra kabaran üst kısmını bıçakla keserek kekin düz hale gelmesini sağlayın.
  • Kestiğiniz kek parçalarını bir kaseye alın.
  • Keki ortadan iki yada üç kata keserek ayırın.
  • Kek kalıbınıza bir katını oturtun ve sütle ıslatın.Kremasını sürün.
  • Diğer katını yerleştirin ve yine sütle ıslatarak kremasını sürün.
  • Kalıptan çıkarın ve pastanın yanlarını da krema ile kaplayın.
  • Kremadan biraz ayırın ki üzerine güller yapalım.
  • Şimdi ayırdığınız kek parçalarını rondoda ufalayın ve pastanın üst kısmını bunlarla kapatın.
  • Ayırdığınız kremayı krema sıkma torbasına alarak üzerine güller yaparak ,inci şekerlemelerle süsleyin.
  • Buzdolabında 1 saat beklettiğiniz pastanız nefis lezzeti ve kadife dokusuyla servise hazır..
  • Hepinize afiyet olsun..
  • Sevgiyle..
  • ,


    Pastamızı VİDEOLAR Bölümünden yada Neşem Çelik YouTube Kanalımızdan izleyebilirsiniz.

0 comments: