ANA YEMEKLER,

MANTI ÇORBASI TARİFİ NEDİR ? KAYSERİ MUTFAĞININ ÇORBALARINDAN..

Nisan 12, 2018 Neşem Çelik 0 Yorumlar




MANTI ÇORBASI

       Merhabalar,
 Kayseri Mutfağı denildiğinde hepimizin aklına öncelikle ''MANTI'' gelir.Ama bu zengin mıtfakta
 bir çok lezzetli yemek çeşidi bulunmaktadır.
       Ama bir çok İç Anadolu Mutfağında olduğu gibi nohut da çok çeşitte kullanılan malzemeler
 arasındadır.
       Kayseri denildiğinde mantı ilk akla gelse de bunun yanı sıra pastırma,sucuk da sıralama da 
 yerini alanlardandır.
       Mantı bir çok çeşidi ile herkese damak zevkine uygun bir çeşit sunmaktadır.Daha önce de tarifi-
 ni yazdığım bir başka çeşidi de ''YAĞLAMA'' yani ŞEBİT, yağ mantısı bunlardan bir kaçıdır.
      Bizim en çok alıştığımız ve daha sık pişirdiğimiz ise minik minik hamurların içine yerleştirdiğimiz kıymalı iç harcını kapatarak kaynayan su da pişirdiğimiz ve üzeri sarımsaklı yoğurt ve tereyağında kızdırılmış kırmızı biber ile servis edilendir.
      Gaziantep Mutfağı denildiğinde ilk akla gelen çorbaların başında nasıl ki ''YUVALAMA''çorbası
geliyorsa,Kayseri Mutfağında ise çorbaların başında ''MANTI ÇORBASI''ilk sıralarda...
      Haydi o zaman bu güzel çorbayı hep birlikte pişirelim ve ikram edelim..
 Sitemizden yada Neşem Çelik YOUTUBE Kanalından nasıl hazırlandığının ''VİDEO''suna da bakabilirsiniz..

  • MALZEMELER:
  • SOSU İÇİN:
  • 1 adet yumurta
  • 6 dolu yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 6-6,5 su bardağı su yada tavuk suyu (kıvamını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
  • İÇ MALZEMESİ:
  • 1 su bardağı haşlanmış ve kabukları soyulmuş nohut
  • 1 su bardağı mantı
  • MANTI YAPIMI:
  • 1 ad.yumurta
  • 1 su bardağı ılık su
  • tuz
  • Aldığı kadar un (biraz sert bir hamur hazırlayın.)
  • İÇ MALZEMESİ:
  • Kıyma ve rendelenmiş kuru soğan
  • tuz
  • karabiber
  • YAPIMI:
  • Mantılarınızı hazırlıyarak işe başlayın.
  • Mantının hamurunu hazırlayın ve küçük kareler halinde keserek ortalarına kıyma karışımını koyarak bohça şeklinde kapatın.
  • Sert bir hamur yoğuracağınız için açarken mümkün mertebe fazla un kullanmayın.
  • Ve mantılarınız bir tepsi içinde biraz kurusun.
  • ÇORBANIN ÜZERİ İÇİN:
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • ÇORBANIN HAZIRLANIŞI:
  • Sos malzemelerini bir kase içerisinde karıştırın.
  • Çorba tencerenize alarak orta ateşte karıştırarak kaynatın.
  • Kaynayan çorbaya mantıları ekleyerek mantılar yumuşayana kadar pişirin.
  • Nohutları ilave ederek 10 dakika hep birlikte kısık ateşte pişirmeye devam edin.
  • Küçük bir tavada tereyağını eritin ve kuru naneyi ekleyerek ateşten indirin.
  • Çorbalarınızı servis yaparken tereyağ ve naneli karışımı üzerine gezdirin.
  • Bu nefis çorbayı sevdiklerinizle paylaşın.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...

0 yorum: