ANA YEMEKLER,
HİNDİ İNCİK (SEBZELİ) TARİFİ
Merhabalar,
Mutfağınız da hindi etini severek kullanıyorsanız eğer sizlere vereceğim tarifi çok seveceksiniz.
Besleyici özelliği ve sağlıklı oluşu nedeniyle şu sıralar hindi etini daha sık kullanır olduk..
Akıllarda kalan hindinin sert olmasını kıracak nefis bir tarifimiz var..
Hindi incik eti dilimleri kuzu incik gibi dilimlenmiş ve sıralamayı düzgün yaptığınız takdirde et tadında pişiriliyor.Ve ev halkı çok severek tüketecektir.
Tarifimizin videosunu da izleyerek yemeği rahatlıkla pişirebilirsiniz.Misafir sofralarınıza da hazırlıyabilir ve yanında pilav eşliğinde ikram edebilirsiniz.
Şimdi gelelim tarifimize..
HİNDİ İNCİK (SEBZELİ)NASIL YAPILIR ?TARİFİ NEDİR ?
HİNDİ İNCİK (SEBZELİ) TARİFİ
Merhabalar,
Mutfağınız da hindi etini severek kullanıyorsanız eğer sizlere vereceğim tarifi çok seveceksiniz.
Besleyici özelliği ve sağlıklı oluşu nedeniyle şu sıralar hindi etini daha sık kullanır olduk..
Akıllarda kalan hindinin sert olmasını kıracak nefis bir tarifimiz var..
Hindi incik eti dilimleri kuzu incik gibi dilimlenmiş ve sıralamayı düzgün yaptığınız takdirde et tadında pişiriliyor.Ve ev halkı çok severek tüketecektir.
Tarifimizin videosunu da izleyerek yemeği rahatlıkla pişirebilirsiniz.Misafir sofralarınıza da hazırlıyabilir ve yanında pilav eşliğinde ikram edebilirsiniz.
Şimdi gelelim tarifimize..
- MALZEMELER:
- 1.100 kg hindi incik
- SOSU İÇİN:
- 1 adet kuru soğan
- 1 kahve fincanı zeytinyağ
- 1 kahve fincanı süt
- Maydanoz
- 1/2 limon suyu
- 1 yemek kaşığı domates püresi
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 çay kaşığı kişniş
- 1,5 çay kaşığı karabiber
- Sos malzemelerini rondodan geçirin ve püre haline getirin.
- Bir kase içerisinde hindi inciklerle karıştırın ve 1 saat buzdolabında bekletin.
- SEBZELER:
- 1 paket arpacık soğan
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- 2 adet kapya biber
- 1 kahve fincanı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- HİNDİLERİ MÜHÜRLERKEN İLAVE :1 yemek kaşığı tereyağ
- YAPILIŞI:
- Bir tavaya zeytinyağını alın ve şeritler halinde kestiğiniz sebzeleri ayrı kaselere yerleştirin.
- Isınan zeytinyağına önce arpacık soğanları alarak kavurmaya başlayın.
- Soğanların üzerleri pembeleşince şeker ekleyin bir tur daha çevirin ve bir kaseye çıkarın ve sırayla aynı tavaya havuçları alın kavurun,bir kaseye çıkarın.
- Patatesleri ve kapya biberleri de sırayla kavurun.
- Yine aynı tavaya tereyağını ekleyin ve eritin.
- Buzdolabında beklettiğiniz hindileri erimiş tereyağına alarak mühürleyin.
- Hindiler ve sebzeler hazır şimdi hepsini toparlıyalım.
- Bir tencereye önce hindileri yerleştirin.
- Üzerine soğanları,havuçları,patatesleri,kapya biberleri yerleştirin.
- 1 adet domatesin kabuğunu soyarak yarım ay şeklinde keserek ilave edin ve 2 su bardağı su ile az tuz serpin kapağını kapatın.
- Orta ateşte hindiler iyice yumuşayana kadar pişirin.
- Servis yaparken üzerine domates sos gezdirin.
- Hepinize afiyet olsun.
- Sevgiyle...
0 comments: