Atom Mozaik Pasta,
ATOM MOZAİK PASTA
Herkese sevgiler selamlar,
çocukluğumuzdan bu yana hemen her evin buzdolabında bulunan ''MOZAİK PASTA''büyük küçük
hepimizin sevdiği ve vazgeçmediği kolay fırınsız yapılan bir pastadır.
Bisküviler çoğu zaman mutfaklar da hepimizin imdadına yetişir ve uyum sağlayan bir kaç malzeme ile de nefis lezzetleri bir araya getirir.Üstelik zaman sıkıntısı çeken hanımlar için de ,buzdolabında uzun süre taze kalması nedeniyle ilk tercihler arasında bulunur.
Bende mozaik pasta sevenlerden olduğum için,klasik mozaik pasta her zaman favorim olsa da,
arada değişik malzemeler kullanarak farklı lezzetler de ortaya çıkarıyorum.Bazen değişiklik şart..
Hem güzel bir yeni tarif hem de yeni bir lezzetle sevdiklerinizi buluşturma olarak denemenizi tavsiye ederim.
Tarifimizin hem sitemiz de hemde youtube kanalımızda videosu da bulunmaktadır..
ATOM MOZAİK PASTA NASIL YAPILIR ? TARİFİ NEDİR ?
ATOM MOZAİK PASTA
Herkese sevgiler selamlar,
çocukluğumuzdan bu yana hemen her evin buzdolabında bulunan ''MOZAİK PASTA''büyük küçük
hepimizin sevdiği ve vazgeçmediği kolay fırınsız yapılan bir pastadır.
Bisküviler çoğu zaman mutfaklar da hepimizin imdadına yetişir ve uyum sağlayan bir kaç malzeme ile de nefis lezzetleri bir araya getirir.Üstelik zaman sıkıntısı çeken hanımlar için de ,buzdolabında uzun süre taze kalması nedeniyle ilk tercihler arasında bulunur.
Bende mozaik pasta sevenlerden olduğum için,klasik mozaik pasta her zaman favorim olsa da,
arada değişik malzemeler kullanarak farklı lezzetler de ortaya çıkarıyorum.Bazen değişiklik şart..
Hem güzel bir yeni tarif hem de yeni bir lezzetle sevdiklerinizi buluşturma olarak denemenizi tavsiye ederim.
Tarifimizin hem sitemiz de hemde youtube kanalımızda videosu da bulunmaktadır..
- MALZEMELER:
- 300 gr Negro Bisküvi
- 12 adet kuru incir
- 20 adet kuru kayısı
- 1 su bardağı fındık ve yer fıstığı karışık
- 40 gr eritilmiş tereyağ (1/2 çay bardağı)
- 1 kahve fincanı damla çikolata
- 1 kahve fincanı süt
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 tatlı kaşığı nescafe
- ÜZERİNE:
- Hindistan cevizi
- Toz antep fıstığı
- YAPILIŞI:
- Kuru incir ve kayısıları ayrı kaselere alarak su ekleyin ve hafif haşlayın.
- İncir ve kayısıları bir mutfak makası ile küpler halinde kesin.
- Negro bisküvileri de bıçakla dörde bölün.
- Büyükçe bir kase içerisine önce bisküvileri daha sonra sırasıyla diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın.
- Uzun kek kalıbını streç ile kaplayın ve karışımı içine alarak düzeltin.
- buzdolabında 2-3 saat kadar bekletin.
- servis tabağına ters çevirin ve üzerini hindistan cevizi ile kaplayın.
- Üst orta kısmına toz antep fıstığı gezdirin ve dilimliyerek ikram edebilirsiniz.
- Hepinize afiyet olsun..
- Sevgiyle..
Pastamızın videosunu izleyerek kolayca hazırlıyabilirsiniz...
0 comments: