ANA YEMEKLER,

SEBZELİ MERCİMEK ÇORBASI NASIL YAPILIR ?

Eylül 16, 2018 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


                              SEBZELİ MERCİMEK ÇORBASI

  Çorbalar,evlerimiz de başlangıç yemeği olarak neredeyse olmazsa olmazı gibidir.
  Hemen her çeşidini özellikle soğuk havalar da mutlaka pişiririz.
  Çocuklarımız ve yaşlılarımız için en sevilen yemektir.Bir de hava çok soğuksa içimizi ısıtan
  sıcacık bir çorba günün yorgunluğunu alıverir.Bazen de gün içinde yemek yemeğe fazla zamanımız
  yoksa bir kase çorba günü kurtarır.
  Özellikle çocuklarımıza pişireceksek içinde ki malzemeler daha bir dikkat eder ,bol vitaminli bir
  çorba pişirmek isteriz.
  Bugün ki tarifimiz de işte tam böyle bir lezzet..hem bol vitaminli hem de nefis lezzetli..
  Haydi o zaman ne duruyoruz,havalar da suğumaya başladığı şu günler de sıcacık bir kase hepinize
  iyi gelecektir.


  • MALZEMELER:
  • 1,5 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 2 yemek kaşığı domates püresi
  • 1 kahve fincanı zeytinyağ
  • Tuz
  • 8 su bardağı tavuk suyu yada 1 paket bulyon
  • ÜZERİNE:
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • isteğe bağlı kırmızı biber
  • YAPILIŞI:
  • Kuru soğanı küçük yemeklik doğrayın ve düdüklü tencereye alın.
  • Zeytinyağ ilave ederek orta ateşte kavurmaya başlayın.
  • Havuç ve patatesi ayrı tabaklara rendeleyin.
  • Yumuşayan soğanlara önce havuç rendesini daha sonra patates rendesini ekleyerek kavurmaya devam edin.
  • mercimekleri bol suda güzelce yıkayın ve süzdürün.
  • Kavrulan sebzelere mercimeği,domates püresini,tuzunu ve suyunu ekleyerek karıştırın ve kapağını kapatarak ,düdüğünü indirdikten sonra 10 dakika pişirin.
  • Pişen çorbanızı tencerenize boşaltın.
  • Tereyağını bir tavada eritin ve naneyi ekleyerek kızdırın ve çorbanızın üzerine gezdirin.
  • Sebzeli mercimek çorbanız servise hazır..
  • Nefis lezzeti ile soğuk akşamlar da başlangıç yemeği olarak enfes olacaktır.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle..

0 comments: