ANA YEMEKLER,
SÜZME SEBZE ÇORBASI
Merhabalar,
Havalar artık soğumaya başlayınca ''çorbalar''sofralar da daha sık yerini almaya başlar.
Açıkcası ben de sıcak havalar da çorba pek pişirmesem de ,havalar soğuyunca ön yemek
olarak çorba pişirmek istiyorum.
Ve her türde çorbayı da severek tüketiriz.Özellikle de besleyici içimizi ısıtan şifa niyetine dediğimiz
çorbalarımız da tercihler arasındadır.
Annelerimizin bizler hastalandığında ilk tedavisi ''hemen bir tavuk suyuna bol limonlu çorba''dediğini bir çoğumuz hatırlar sanırım.
Aynı cümleyi bugün bizler de çocuklarımız için kullanıyoruz.Şifa niyetine bol limonlu tavuk suyuna
şehriye çorbası da çok sevilen ve sık tüketilen bir çorbadır,sanırım psikolojik olarak da sanki hemen
iyileştirir.
Biz gelelim bugün ki tarifimize,madem havalar soğuk yüzünü gösterdi bizde kış sebzeleri ile
hem içimizi ısıtan hemde besleyici bir çorba yapalım.
SÜZME SEBZE ÇORBASI TARİFİ NEDİR ? NASIL PİŞİRİLİR ?
SÜZME SEBZE ÇORBASI
Merhabalar,
Havalar artık soğumaya başlayınca ''çorbalar''sofralar da daha sık yerini almaya başlar.
Açıkcası ben de sıcak havalar da çorba pek pişirmesem de ,havalar soğuyunca ön yemek
olarak çorba pişirmek istiyorum.
Ve her türde çorbayı da severek tüketiriz.Özellikle de besleyici içimizi ısıtan şifa niyetine dediğimiz
çorbalarımız da tercihler arasındadır.
Annelerimizin bizler hastalandığında ilk tedavisi ''hemen bir tavuk suyuna bol limonlu çorba''dediğini bir çoğumuz hatırlar sanırım.
Aynı cümleyi bugün bizler de çocuklarımız için kullanıyoruz.Şifa niyetine bol limonlu tavuk suyuna
şehriye çorbası da çok sevilen ve sık tüketilen bir çorbadır,sanırım psikolojik olarak da sanki hemen
iyileştirir.
Biz gelelim bugün ki tarifimize,madem havalar soğuk yüzünü gösterdi bizde kış sebzeleri ile
hem içimizi ısıtan hemde besleyici bir çorba yapalım.
- MALZEMELER:
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet patates
- 1 adet domates
- 2 orta boy havuç
- 3 dal kereviz sapı
- 4 diş sarımsak
- 1 çorba kasesi maydanoz
- tuz
- karabiber
- 7-8 su bardağı et yada tavuk suyu
- MEYANESİ İÇİN:
- 3 yemek kaşığı un
- 50 gr tereyağ
- YAPILIŞI:
- Bütün sebzeleri ayıklayın yıkayın ve iri küpler halinde doğrayın.
- Düdüklü tencereye sebzeleri alın ve tuzunu,karabiberini suyunu ilave ederek kapağını kapatarak 15 dakika pişirin.
- Sebzeleri el çırpıcısı yada rondodan geçirerek pürüzsüz hale getirin.
- Bu arada bir tavaya tereyağını alarak eritin.
- Unu ekleyin ve kavurmaya başlayın.
- Un kokusunu çıkararak pembeleşmeye başlayınca sebze suyundan yavaş yavaş ekleyerek karıştırın ve pişen sebzelere ekleyin.
- hepsini birlikte orta ateşte 7-8 dakika daha kaynatın ve ateşten alın.
- Arzuya göre üzerine sızma zeytinyağını hafif ısıtarak az kuru nane ekleyerek çorbanın üzerine gezdirebilirsiniz.
- Şifa niyetine hepinize afiyet olsun.
- Sevgiyle...
Elinize sağlık.Denedim harika oldu."süzme çorba"nın içimi hakikaten çok güzel
YanıtlaSil