ANA YEMEKLER,

KABAK KARNIYARIK NASIL YAPILIR ? TARİFİ VE ÖLÇÜLERİ NEDİR ?

Eylül 24, 2018 Neşem Çelik 0 Yorumlar


                                                    KABAK KARNIYARIK

   Herkese sevgiler,
Eskiden yaz sebzeleri ve kış sebzeleri olarak özlediğimiz ve o sebzelere göre de yazlık yemekler olarak ayırdığımız yemekleri günümüz de artık her mevsim bulduğumuz için ''karnıyarık'da yaz kış mutfaklarda ve sofralar da yerini buluyor.
   Karnıyarık denildiğinde aklımıza patlıcan gelse de bazen kabak da bu işi görmektedir.Üstelik patlıcan sevmeyen yada alarjisi olduğu için yiyemiyenlere güzel bir seçenek olmaktadır.
    Bugün ki tarifimiz de işte bu lezzetli karnıyarığı kabakla yaptığımız ve beğenilen bir yemek ..
Pazar ve marketlerde bir açık renkli bir de daha koyu yeşil olan kabaklar dikkatinizi çekmiştir.
Karnıyarık pişirirken koyu renkli ve biraz büyükçe olanları seçerseniz çok daha güzel olacaktır.
Kabak çabuk pişeceği ve pişerken biraz küçüleceği için bu koyu renkli ve büyükçe olanları seçtiğiniz kabaklar işinizi kolaylaştıracaktır.
     İçiniz malzemesi bol ve lezzetli bu karnıyarık sofralarda belki de patlıcandan daha sık yerini alacaktır.
     İki ocakta birden hazırlamaya başlayacağınız yemeğiniz kısa sürede de sofrada yerini alacaktır.
Ayrıca kıyma yerine çok minik doğranmış tavuk da kullanabilirsiniz.Ama tercihimiz kıymadan yana..
     Bir diğer püf noktası ise kabakların sadece iç çekirdek kısımlarını çıkarmanız ve fazla derin oymamanız,çünkü kızarırken de inceleceği içim kağıt gibi bir kabak olmasını istemeyiz.
     Kabakların üst kısımlarını ise tırtıklı bir bıçak ile temizlemeniz yeterli olacaktır.
Kızartma yağınızın kızgın olmasını ve hafifçe kızartmanızı öneririm.
     Yemeğimizin sitemizin ''VİDEOLAR'' bölümünde ve NEŞEM ÇELİK YOUTUBE KANALIMIZ DA görseli bulunmaktadır.
      Kanalımıza ''ABONE OL''arak bizleri destek olursanız sevinirim.

  • MALZEMELER:
  • 5 adet koyu yeşil kabak
  • 250 gr dana kıyma
  • 1 kahve fincanı zeytinyağ
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 adet domates
  • 5 adet sivri biber
  • Maydanoz
  • Dereotu
  • Tuz
  • Karabiber
  • KIZARTMAK İÇİN:
  • Ayçiçek yağ
  • SOS:
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 su bardağı su
  • YAPILIŞI:
  • Kabakların üst kısımlarını tırtıklı bir kabak oyucağı ile temizleyin.
  • Enlemesine ortadan iki parçaya kesin ve iç kısımlarını oyun yıkayın ve kurulayın.
  • Bir derin tavaya ayçiçek yağını alarak kızdırın ve kısa süreli hafif pembe kızartmaya başlayın.
  • Ocağınızın diğer gözüne bir başka tava yerleştirin ve kuru soğanları yemeklik doğrayın ve tavanıza zeytinyağ ilavesiyle yerleştirin.
  • Orta ateşte soğanları kavurmaya başlayın.
  • Bir yandan kabaklar kızarırken diğer tarafta iç harcı da hazırlanmaya başlasın.
  • Soğanlar kavrulunca kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  • Domatesin 2 tanesini rendeleyin ve kavrulan soğan ve kıymaya ilave edin.
  • Tuzunu karabiberini ekleyin karıştırın ve ateşten indirin.
  • Maydanoz ve dereotunu ince doğrayarak kıymalı karışıma ekleyerek karıştırın.
  • Bu arada kabaklarınız kızardı ve fırın tepsisine yerleştirdiniz şimdi de içlerini doldurabilirsiniz.
  • Ayırdığınız domatesi yarım ay şeklinde doğrayın ve biberleri de büyükse ortadan ikiye kesin.
  • Kabak karnıyarıklarınızın üzerini domates ve biberlerle süsleyin.
  • Fırına vermeden önce bir kasede salça ve suyu karıştırın,fırın tepsinizin alt kısmına kaşıkla gezdirin.
  • 180 derece de ısıtılmış fırında 1/2 saat pişirin.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle....




0 yorum: