ANA YEMEKLER,

TAVUKLU ÇÖKERTME KEBABI TARİFİ NEDİR?NASIL HAZIRLANIR VE PİŞİRİLİR ?

Kasım 30, 2018 Neşem Çelik 0 Yorumlar



             Herkese sevgiler,
   Çökertme denince hepimizin aklına sanırım Ege Bölgesine ait türküsü gelir.
   Bodrum ve Çökertme de kebabı ile ünlüdür.
   Ama bu müstesna kebap bütün Ege'ye mal olmuştur.
   Yemeğin aslı bonfile etin julyen kesilmesi sonucu yapılmaktadır.
   Biz bugün bu nefis kebabı ''tavuk eti ''ile hazırlıyacağız.Neden olmasın dedik ve denedik.
   Gerçekten de tavuk eti ile de nefis bir lezzet ortaya çıktı.
   Etin pişirilmesi konusunda tereddüt edenler için tavuk etinin daha kolay pişirilmesi nedeniyle
   bir çoğumuz sanırım tavuk etini tercih edecektir.
   Hazırlanışını isterseniz sitemizin ''VİDEOLAR^'' bölümünden yada NEŞEM ÇELİK YOUTUBE
   Kanalımızdan da izleyebilirsiniz.
   Hepinize kolaylıklar diliyorum.

  •    MALZEMELER:
  • 1 bütün tavuk göğüs eti 
  • TAVUĞU SOSLAMAK İÇİN:
  • Tuz
  • Kırmızı biber
  • Kekik
  • Kimyon
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 limonun suyu
  • 1 ad yumurta
  • ÖNcelikle tavuk etini ince julyen olarak doğrayın ve bir büyük tabak içine alın.
  • Üzerine tuz ve baharatları ekleyin.
  • Karbonat,limon suyu ve yumrtayı ilave ederek güzelce karıştırın.
  • Bu karışımı en az 1/2 saat buzdolabında bekletin.
  • DİĞER MALZEMELER:
  • 2 ad büyük boy patates
  • HAZIRLANIŞI:
  • Patateslerin kabuklarını soyarak soğuk suya bırakın.
  • Önce ince halkalar halinde doğrayın,daha sonra kibrit çöpü kalınlığında çubuklar halinde doğrayın.
  • Genişçe bir tavaya sıvıyağ alın ve kızdırın.
  • Başka bir tavaya da sıvıyağ alın kızdırın.
  • Her iki malzemeyi de birlikte kızartalım ki sıcak sıcak servis edelim.
  • Bu arada bir kaseye sarımsaklı yoğurdu hazırlayın.
  • Bir minik tavaya da 1 yemek kaşığı tereyağ hazırlayın.
  • Bir tavamız da kuruladığınız patatesleri kızartırken diğer tavamızda da önce una bulayıp iyice silkelediğiniz tavuk etlerini kızartalım.
  • Servis tabağınıza önce patates kızartmalarını üzerine kızarttığınız tavukları ,sarımsaklı yoğurdu ve en son tereyağını kızdırarak 1 çay kaşığı kırmızı toz biberi kızdırarak etlerin üzerinde gezdirin.
  • Nefis lezzeti ile ''TAVUKLU ÇÖKERTME KEBABI''ikrama hazır..
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle..
  • Yeni tariflerde görüşmek üzere..




0 yorum: