ANA YEMEKLER,

SEBZELİ HİNDİ KAPLAMA TARİFİ NEDİR ? NASIL PİŞİRİLİR ?

Ocak 23, 2019 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


                             SEBZELİ HİNDİ KAPAMA

   Tavuk ve Hindi yemekleri sağlık açısından çokça tercih edilen yemeklerdendir.
    Damak zevkimize göre bir çok tarifi yapılabilir.Tavuk eti önceleri daha sık yapılsa da günümüz de
    hindi eti önüne geçmiş durumdadır.
    Halk arasında hindi eti sert olur tezini ,iyi pişirilen bir hindi ile tersine çevirebiliriz.
    Üstelik de faydaları açısından ilk tercihler arasın da yerini alır.
    Size yazacağım bugün ki tarifimiz hem et hem de sebzeyi bir araya getirerek ve zeytinyağ kulla_
    narak daha da sağlıklı bir yemek olarak sofralarınıza alacaksınız.
    Üstelik görüntüsü ve rahat servisi ile sevdiklerinizi memnun edeceksiniz.
    Beni takip edenler dikkat ettilerse genellikle zeytinyağ ve tereyağ kullanmaktayım.
    Hem daha sağlıklı hemde daha hafif ve lezzetli olduğunu düşünüyorum.tariflerimi uygulayanlar
    da sanırım benimle aynı görüştedir.
    Bu tarifimde de kızartma yapmadan yine zeytinyağ ile ve de fırında çok lezzetli bir hindi yemeğini
    sizlerle paylaşıyorum.Denedikten sonra yorumlarınızı bekliyorum...
    haydi o zaman başlayalım yemeğimizi hazırlamaya...
    Ayrıca yemeğimizin ''VİDEOLAR ''Bölümü ile NEŞEM ÇELİK YouTube Kanalında seyrederek
    hazırlıyabilirsiniz..
    Hepinize kolaylıklar diliyorum...


  • MALZEMELER:
  • 3 ad kabak
  • 3 ad kemer patlıcan
  • 500 gr kuşbaşı hindi
  • 1 ad kuru soğan
  • 3 ad sivri biber
  • 1 ad büyük domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 kahve fincanı zeytinyağ
  • Tuz & Karabiber & Kırmızı biber
  • ÜZERİNE:
  • Domates
  • YAPILIŞI:
  • Kabakların üzerini tırtıklı uç ile kazıyın ve ince uzun olarak dilimleyin.
  • Patlıcanları alacalı soyun ve aynı şekilde doğrayın.
  • Döküm tavayı zeytinyağ ile yağlayın ve her iki tavada kabak ve patlıcanları çevirerek ve hafif tuzlayarak yumuşatın.
  • Kağıt havlu serili bir tepsiye çıkarın.
  • Yine döküm tavanıza zeytinyağ ekleyin ve hindileri ilave ederek kavurmaya başlayın.
  • Hindiler renk değiştirerek yumuşamaya başlayınca kuru soğanı küçük doğrayarak ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  • Soğanlarla hindiler iyice yumuşaması için üzerini kapatın.
  • Sivri biberleri halka doğrayın.
  • Domatesin kabuğunu soyun ve küp doğrayın.
  • Hindilere sırayla her ikisini de ekleyin.
  • Sarımsakları doğrayın ve ekleyin.
  • Tuzunu ,karabiber ve kırmızı biberini ilave ederek karıştırın .
  • Yine kapağını kapatın ve hepsini birlikte pişirin.
  • Hepsi tamamen birbirleriyle özleşince ateşten indirin.
  • Büyük bir kaseye 3 patlıcan ve 3 kabak olarak yerleştirin (dışarı sarkacak şekilde)
  • Orta kısımlarına sebzeli hindiyi yerleştirin ve yanlardaki kabak ve patlıcanlar ile üzerini kapatın.
  • Tam ortasına bir halka domates yanlara yarım ay kesilmiş domatesler yerleştirin.
  • Kaseleri yağlı kağıt ile tamamen kaplayın ve tepsiye yerleştirin.
  • 200 derece de ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
  • Servis tabağına ters çevirin ve halka domatesi üzerine yerleştirin.
  • Yanında hazırlayacağınız bir mevsim salatası ile ikram edebilirsiniz.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...



                                          AFİYET OLSUN...Bereketli sofralar...

0 comments: