Harf Pasta(Ç),

HARF PASTA NASIL YAPILIR?TARİFİ NEDİR ?

Mart 13, 2019 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


                                                    HARF PASTA TARİFİ

           Merhabalar,
   Bugünlerde çokca tercih edilen,özellikle çocukların doğum günleri için hazırlanan ,görseli göz
   alıcı lezzeti ve süslemesi ile lezzetli bu pastaları sizler de çocuklarınızın doğum günleri için
   hazırlamaya ne dersiniz ?
         Yapımı biraz zaman alsa da ortaya çıkan güzellik inanın emeğinize değecektir.Biraz ön çalışma ile gelin hep birlikte bu lezzetli ve kocaman pastayı hep birlikte hazırlıyalım.
         Ayrıca sitemizin ''VİDEOLAR''bölümünde ve NEŞEM ÇELİK YOUTUBE Kanalımız da görseli de bulunmaktadır.Yapım aşamalarını izleyerek rahatça pişirebilir ve hazırlıyabilirsiniz.
        Haydi buyru başlayalım...


  • MALZEMELER:
  • 34X34 tepsi içindir.
  • Pandispanya ölçüsü tek pandispanya içindir.
  • Bu pasta için 2 ad pandispanya hazırlanmıştır.
  • Pastamız 25 kişiliktir.
  • PANDİSPANYASI İÇİN:
  • 5 ad yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 orta boy kahve fincanı su
  • 2 dolu yemek kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı tuz.
  • 2 paket vanilya,
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı elenmiş un
  • YAPIMI:
  • Mikser kabınıza yumurtaları alın ve çırpmaya başlayın.
  • Tuzunu ekleyin 
  • Toz şekerini azar azar ilave ederek çırpmaya devam edin.
  • Vanilyayı ekleyin
  • Yumurtalar ve şeker krema kıvamı alana kadar çırpın.
  • Sıvıyağ ve sütü ekleyin.
  • Un,kakao ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin 
  • Son bir kez karıştırın ve mikserinizi kapatın.
  • Tepsinize yağlı kağıt serin ve kağıdın üzerini yağlayın.
  • Pandispanya hamurunu boşaltın ve tezgaha 3 kez vurarak hava kabarcıklarının çıkmasını ve eşit dağılımını sağlayın.
  • 175 derece de ısıtılmış fırında takribi 25 dakika (fırın ayarları değişebilir,kontrol edin)pişirin.
  • Fırından çıkan pandispanyayı tepsiden alın ve soğutun.
  • Pandispanya ve kremanızı 1 gece önceden hazırlamanız pastayı dizayn etme aşamasında sizlere kolaylık sağlayacaktır.
  • KREMASI:
  • 1 lt süt (kutu sütler tam 1 lt değildir lütfen ölçümlü kullanın)
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • 1/2 su bardağı un
  • 2 ad yumurta sarısı
  • 125 gr tereyağ
  • 1 pak vanilya
  • 1 pak toz krem şanti
  • YAPILIŞI:
  • Bir tencereye sütü,şekeri,yumurta sarılarını,nişastayı ve unu alarak çırpın.
  • Pürüzsüz kıvama gelince orta ateşte karıştırarak pişirin.
  • Koyu kıvam alan kremayı ateşten indirin ve bir başka kaseye boşaltın.
  • Ilık hale gelince tereyağ ekleyerek çırpın.
  • Tereyağ eridikten sonra vanilya ve toz olarak krem şantiyi ilave edin ve tekrar çırpın.
  • Kremanızın üzerini strech ile kapatın.(kabuk oluşmasın)
  • Buzdolabına kaldırın.
  • ARA KAT:
  • 1 kase süt
  • Hazırlayacağınız ''HARFİN''çizimi
  • SÜSLEMELER:
  • Damla çikolata
  • Meyveler - Çilek ve kivi
  • Mini bezeler
  • Jelibonlar
  • Çilekli rulo kat
  • Çokomel
  • Renkli pul şekerlemeler
  • HAZIRLANMASI;
  • Tamamen soğuyan 2 ad pandispanyanın üzerine yapacağınız harfin şablonunu sabitleyin.
  • Çıkardığınız harfi bir fırça ile süt ile ıslatın.
  • Kremanın yarısını sıkma torbasına alın.
  • Ve üzerine aralıksız toplar halinde sıkarak krema ile kaplayın.
  • Kremanın orta kısmına küçük doğranmış meyveler ve damla çikolata serpiştirin.
  • Diğer parçasını üzerine kapatın ve tekrar süt ile ıslatın.
  • Aynı şekilde kalan krema ile üzerini top top kaplayın.(kremanız tam gelecektir.)
  • Yine çikolata,meyveler,ve diğer malzemeler ile üzerini süsleyin.
  • Çocuk doğum günleri için biz çocukların çok sevdiği malzemeleri seçtik.
  • Farklı kutlamalar yada daha büyükler için yenilebilir çiçekler ile de süsleyebilirsiniz.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Bizi takip etmeyi,yeni tariflerden haberdar olmayı,beğen ve yorumlarınızı bekliyoruz.
  • Sevgiyle...


0 yorum: