hamur işi,

KAŞAR PEYNİRLİ TUZLU KURABİYE TARİFİ NEDİR ?

Nisan 21, 2019 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar



                      KAŞAR PEYNİRLİ TUZLU KURABİYE

    Çay ikramlarımızın yanında genellikle tercih ettiğimiz yiyeceklerden birisi de tuzlu ve tatlı kurabiyelerdir.Değişik şekillerde hazırladığımız bazen de pastanelerden aldığımız uzun süre bayatlamayan ,elimizin altında gidip gelip ağzımıza attığımız bu lezzetli hamur işini gelin hep birlikte
evimiz de hazırlıyalım ve kurabiye kutularına dolduralım.
    Ani gelen misafirlere,komşulara okuldan gelen çocuklara yanında bir bardak süt ile hemen ikram edelim.
    Üstelik tarifimiz kolayca ortaya çıkıyor.İstediğiniz şekilde yada en kolayınıza giden şekilde hazırlıyabilirsiniz.
     Tarifimizin sitenin ''VİDEOLAR''bölümünde ve Neşem Çelik YouTube Kanalında da izleyebilirsiniz.ABONE OL'mayı unutmayın ,yeni tariflerden haberiniz olsun.ÜCRETSİZDİR.


  • MALZEMELER:
  • 200 gr oda sıcaklığında tereyağ yada margarin
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 200 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 paket labne peyniri(200gr)
  • 1 ad yumurta beyazı (sarısı üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un
  • ÜZERİNE:
  • Yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu
  • Kırmızı biber
  • YAPILIŞI:
  • Bir kaseye un hariç diğer malzemeleri sırayla alın ve karıştırın.
  • Unu eleyerek yavaş yavaş ekleyin ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  • 1/2 saat hamuru dinlendirin.
  • Cevizden biraz küçük yuvarlayın.
  • İster saç örgüsü ,ister kalp yada helezon şekiller vererek yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürün.
  • Hepsine bölüm bölüm susam,çörek otu ve kırmızı biber sererek çeşitlendirin.
  • 175 derece de  ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...

                       

0 yorum: