ŞERBETLİ TATLILAR,

TAHİNLİ İRMİK HELVASI TARİFİ NASILDIR ?

Nisan 04, 2019 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


     Merhabalar,
 Daha önceki ''helva'' tariflerim de Türk Mutfağın da ''HELVALAR''IN önemi ve yeri hakkında açık-
 layıcı bilgiler yazmıştım.
 Bugün yine lezzeti ile alışkanlık edineceğiniz bir helva tarifimin daha var..
    Birkaç gün önce Miraç Kandili nedeniyle kavurduğum ve paylaştığım bu tarif,ilk kez pişiriyor olmama rağmen ölçüleri ve lezzeti ile benim ''HELVALAR''grubumda ilk sıralara yerleşti diyebilirim.
    Helva pişirmek için bir neden gözetmeksizin günün her saati mutfaklara girip bu tarifi pişirebilir ve dostlarınızla paylaşabilirsiniz.
    Tarifimizin sitenin ''VİDEOLAR''bölümün de ve ayrıca NEŞEM ÇELİK YOUTUBE Kanalından
da izleyebilirsiniz...
     Buyrun tarifimize:

  • MALZEMELER:
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 100 gr tereyağ
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 3 yemek kaşığı çam fıstığı
  • ŞERBET İÇİN:
  • 1 su bardağı + 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı sıcak süt
  • 100gr tahin
  • Şerbet malzemeleri bir kase içerisinde karıştırılarak şekerin erimesi sağlanır.
  • YAPILIŞI:
  • Tencerenize tereyağını alarak eritin.
  • İrmiği ekleyerek 5 dakika kavurun.
  • Zeytinyağını ekleyin ve karıştırın.
  • Çam fıstıklarını ilave edin ve orta ateşte kavurmaya başlayın.
  • Fıstıklar pembeleşip irmik kokusunu vermeye başlayınca kavurma işlemi tamamlanmıştır.
  • Bu aşamada ateşin altını kısın ve yavaş yavaş şerbetini vermeye başlayın.
  • Kapağını kapatarak kısık ateşte şerbeti çektirin.
  • Şerbetini çektiğinde ateşten indirin ve üzerini bir kağıt havlu ile örterek demlendirin.
  • Ilık haldeyken servis tabaklarına alarak arzuya göre antep fıstık tozu ile süsleyerek ikram edebilirsiniz.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...



  
           Yeni tariflerden haberdar olabilmek için sitemize ve Neşem Çelik YouTube Kanalımıza
            ''ABONE OL''un tarifler size ulaşsın.ÜCRETSİZDİR....

0 yorum: