ANA YEMEKLER,

KARNABAHAR POPCORN TARİFİ NEDİR ? NASIL HAZIRLANIR ?

Nisan 08, 2019 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


   Kış sebzeleri içinde bir çok çeşidini pişirdiğimiz ''karnabahar''besleyici özelliği ve bol vitamin
deposu olmasıyla hemen her ev de bazen sık bazen de ara ara pişirilen bir sebzemizdir.
   Bir çoğumuz da adını bile duymak istemez tamamen ön yargılı düşündükleri için..Aslında kış mevsimin de sıkça pişirmemiz gereken bir sebzedir.Üstelikte damak zevkine göre bir çok pişirme
tekniği vardır.
   Ama bugün sitemiz de yer alan bu tarif sanırım diğer bütün tarifleri gölge de bırakacaktır.
Hele cips seven çocuklarımız için nefis bir atıştırmalık..Market raflarında cips paketlerinden uzak durun derim..
    Ortasına koyacağınız yoğurtlu peynirli bir dip sos ile bir tepsi bir sefer de bitecektir.
yapımı ve az malzeme ile ortaya çıkacak tarifimizin Neşem Çelik YouTube Kanalımız da ve
sitemizin ''VİDEOLAR''bölümün de izleyebilirsiniz.Bu arada ''ABONE OL'mayı da unutmayın..
    Haydi buyrun tarifimize...


  • MALZEMELER:
  • 1 küçük karnabahar
  • 1 ad yumurta
  • 1 kahve fincanı süt
  • tuz
  • kırmızıbiber
  • Galeta unu
  • Mısır unu
  • ÜZERİNE:
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • YAPILIŞI:
  • Karnabaharı mini çiçekler halinde ayırın.
  • Bir tencereye alın ve sıcak su ekleyerek sadece 5 dakika haşlayın.(yumuşamadan diri kalacak şekilde)
  • Hemen soğuk su dolu kaseye alın karıştırın ve süzgeçe aktarın.
  • Bir kaseye yumurtayı kırın ,çırpın.
  • Sütü ekleyin karıştırın.
  • Tuzunu ve kırmızı biberini ilave edin.
  • Diğer bir kasede galeta unu ve mısır ununu karıştırın.
  • İyice süzülen karnabahar çiçeklerini (mini)önce yumurtalı karışıma daha sonra unlu karışıma bulayın.
  • Fırın tepsinizi yağlı kağıt ile kaplayın ve karnabaharları birbirlerine değmeyecek şekilde tepsiye yerleştirin.
  • Fırınınızı 180 derece de ısıtın.
  • Tepsiye yerleştirin ve 40 dakika (takribi)pişirin.
  • Üzerleri kızaracaktır.
  • Hazırlayacağınız dip sos ile bir tabağa alın ve ikram edin.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...


 
                                     Hepinize afiyet olsun....

0 yorum: