ANA YEMEKLER,

KUŞ YUVASI KÖFTE TARİFİ NEDİR ?

Mayıs 21, 2019 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


                      KUŞ YUVASI KÖFTE

     Merhabalar,
 KÖFTELER,mutfaklarımızın ve sofralarımızın vazgeçilmez yemekleridir.Hemen her tarifini sever
 ve tüketiriz.Bir ölçüye gerek duymadan ,göz kararı el yordamı ,damak zevkimize göre yoğurur ve
 pişiririz.
    Eğer biraz özen gösterelim ve misafirlerimiz için şık bir sunum hazırlıyalım diyorsanız işte sizler
 için güzel bir tarif...

  • MALZEMELER:
  • 300 gr dana köfte
  • 1 ad kuru soğan
  • 1 su bardağı bayat ekmek kırıntısı
  • 1 ad yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Maydanoz
  • 12 adet bıldırcın yumurtası
  • BULAMAK İÇİN:
  • 1 çorba kasesi un
  • 2 ad yumurta
  • SUNUM İÇİN:
  • 3 ad julyan doğranmış patates
  • YAPILIŞI:
  • Bir kase içine kıymayı,yumurtayı,ekmek kırıntılarını kuru soğanın rendesini(suyunu süzerek)alın.
  • Tuz ve baharatlarını ekleyin.
  • Maydanozları ince doğrayarak ilave edin ve güzelce yoğurun.
  • Bu arada bıldırcın yumurtalarını bol su içinde haşlayın.Ve soğutun,kabuklarını soyun.
  • Köftelere şekil vermek için muffın kalıplarını kullanabilirsiniz yada 12 adet yuvarlayın ve çanak şekli verin.
  • Çanakların içine birer yumurta yerleştirerek tekrar yuvarlayın.
  • Köfteleri önce una sonra yumurtaya bulayın.
  • Ayçiçek yağını kızdırın ve köfteleri kızartın.
  • Alt kısmına yatak yapmak için julyen kesilmiş patatesleri çıtır kızartın.
  • Servis tabağınıza önce patatesleri ,üzerine kızarttığınız köfteleri yerleştirerek ikram edebilirsiniz.
  • Hepinize afiyet olsun..
  • Sevgiyle...




0 yorum: