KEK-PASTALAR,

MİNİ MİLFÖY PASTA NASIL HAZIRLANIR ? TARİFİ NEDİR ?

Mayıs 21, 2019 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar



                                   
                                         MİNİ MİLFÖY PASTA

      Milföy hamurları,bir çok ev hanımına ve özellikle çalışan bayanlara çok büyük bir kolaylık..
  Paket içinde marketlerden aldığımız hamurları bazen tatlı bazen börek bazen de pasta olarak
  kullanırız..Çıtır çıtır dokusu ile girdiği her yere de çok yakışır..
     Üstelik evinizde ki deep freez'lerde saklamakta mümkün..Çabucak çözünür hale gelmesi ile bir
 başka malzeme kullanmaksızın içine koyacağınız biraz peynir ile börekler çayın yanında ''ne ikram
 etsem''derdinden kurtarıverir bir çoğumuzu..
     Aslında milföy hamurunu eviniz de kendiniz de hazırlıyabilirsiniz,biraz zahmetli olsa da o da
 başka bir lezzet tabi...
     Bugün ki tarifimiz de milföy hamurunu mini pastalar olarak kullanacağız..Özellikle çocukların
 çok sevdiği bu minikler çıtır dokusu,lezzetli kreması ile peşi sıra bir kaç tanesini rahatça yiyebilirsiniz.
     Haydi o zaman birlikte bu lezzetli pastaları hazırlıyalım...


  • MALZEMELER:
  • 7 adet kare milföy hamuru
  • KREMASI:
  • 2,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı un
  • 10 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 ad yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 100 gr beyaz çikolata
  • 1 paket vanilya
  • ÜZERİNE:
  • Çikolata Sos
  • YAPILIŞI:
  • Kare milföy hamurlarının her birini 4 eşit parçaya kesin.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
  • 175 derece de ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin ve soğutun.
  • KREMASI İÇİN.
  • Bir tencereye sütü,şekeri,yumurta sarısısını,nişasta ve unu alarak karıştırın.
  • Orta ateşte karıştırarak pişirin.
  • Pütürsüz ve koyu kıvam alınca ateşten indirin .
  • Çikolata,tereyağ ve vanilya ekleyerek 5 dakika çırpın.
  • Kremanızı soğutun ve krema sıkma torbasına alın.
  • Pişen milföy hamurlarını ortadan ikiye ayırın(bir bıçak yardımıyla düzgün bölün)
  • Hamurun alt kısmına krema sıkarak diğer hamuru üzerine kapatın.
  • Bütün hamurları aynı şekilde hazırladıktan sonra üzerini çikolata sos ile süsleyin.
  • ÇİKOLATA SOS:
  • Çikolatayı ben-mari usülü eritin ve fıstık ile süsleyin.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle..

     
                                               AFİYET OLSUN...

0 comments: