KEK-PASTALAR,

MUZLU ÇİKOLATALI KEK TARİFİ NEDİR? NASIL YAPILIR?

Mayıs 19, 2019 Mutfakta pişer gazeteye düşer 1 Yorumlar


                       MUZLU ÇİKOLATALI KEK
 
     Merhabalar,
 KEK'ler çay saatlerimizin en eski lezzetlerindendir.Bazen çikolatalı bazen vanilyalı bazen de meyveli olarak pişiririz.
     60 lı 70 li yıllarda kekler ateş üzerine oturtulan kek tencerelerinde yada tepsi içinde ve elektrikli
davul fırınlarında pişirilirdi.Çok da lezzetli olurdu,yumuşacık ve göz göz dokusu ile tepside pişen
kekler kare dilimler halinde kesilerek ikram edilirdi.
     Günümüz de bir çok çeşit kalıplar da ve yine bir çok çeşit malzeme ile farklı lezzetler yapılmaktadır.
     Kek pişirmek her ne kadar kolay görünse de aslında dikkat edilmesi gereken hususları vardır.
Bizler küçük ev aletleri sayesinde artık daha kolay ve daha çabuk kek'ler pişirmekteyiz.
     Çayın yanında bir dilim kek çok iyi gider diyorsanız eğer bir de bu tarif deneyin...
Muz ve çikolata herkesin en sevdiği ikilidir ve girdiği her yere de yakışır..Bizde bu ikiliyi kek'le
birleştirdik ve nefis bir lezzet ikrama hazır hale geldi..
     Gelin bu hafta isterseniz çay misafirlerinize isterseniz akşam oturmasına gelecek dostlarınızla
bu lezzeti paylaşın...
     Haydi buyrun tarifimize...


  • MALZEMELER:
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 kahve fincanı zeytinyağ
  • 3 adet muz
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı damla çikolata
  • 1 paket toz krem şanti
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağı un
  • SOS:
  • 3 adet yumuşak muz
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 kahve fincanı su
  • ÜZERİNE:
  • 3 yemek kaşığı nutella
  • 1 kahve fincanı süt
  • SÜSLEMEK İÇİN:
  • İnci şekerlemeler
  • YAPILIŞI:
  • Mikser kabınıza yumurtaları alın ve yavaş hızla çırpmaya başlayın.
  • şekeri ekleyerek hızı yükseltin ve köpük kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Süt ve zeytinyağını ekleyin.
  • Krem şantiyi ilave ederek mikseri kapatın,karıştırın.
  • Muzları küçük doğrayın.
  • Un,kabartma tozu,kakao ve vanilyayı eleyerek ekleyin ve spatula ile karıştırın.
  • En son muzları ve damla çikolatayı ekleyerek hafifçe karıştırın.
  • Hepsi homojen hale gelecektir.
  • 24 cm çapındaki ortası delik kek kalıbını yağlayın ve hafif unlayın(fazla unu silkeleyin)
  • Hamuru kalıba boşaltın.
  • 175 derece de ısıtılmış fırında takribi 40-45 dakika (fırın ayarları değişebilir kürdan kontrolü yapın)pişirin.
  • Fırından çıkarınca soğumaya bırakın.
  • Bu arada sosunu hazırlıyalım.
  • Muzları püre gibi ezin ve pudra şekeri su ile karıştırın.
  • Kısık ateşte karıştırarak 10 dakika pişirin.
  • Ateşten indirin ve ılık hale getirin.
  • Soğuyan keki servis tabağına ters çevirin ve üzerine sosu gezdirin.
  • Soğumaya bırakın.
  • Nutellayı süt ile karıştırın ve küçük bir tavaya alın.
  • Kısık ateşte karıştırarak nutellayı inceltin.
  • Ateşten indirin ve kekin üzerine gezdirin.
  • En son süslemek için inci şekerlemeler serpin.
  • Nefis muz ve çikolata ikilisi kek ile birleşince damak çatlatan bir lezzet ikrama hazır..
  • Hepinize AFİYET OLSUN..
  • Sevgiyle...


     NEŞEM ÇELİK YOUTUBE KANALINA ''ABONE OL'un Yeni Tariflerden haberiniz olsun.


1 yorum: