Elmalı Revani,

ELMALI REVANİ TARİFİ NASILDIR ?

Haziran 16, 2019 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


                                 ELMALI REVANİ
 
        Merhabalar,
  Osmanlı Döneminden günümüze uzanan ''REVANİ'',şerbetli tatlılar denilince Türk Mutfağında
  ilk sıralar da yerini alır.
       Osmanlının Ermenistan'ın ve Erivan'ın fethedilmesi şerefine Saray aşçılarının icat ettiği ve
  Erivan zaferi sebebiyle ''REVANİ''adı verilmiştir.
       Her ne kadar az malzeme ve kolay yapımı olarak düşünülse de kıvamı ,dokusu ve şerbetinin
  iyi çekmesi en önemli özelliğidir.
       Tabağınıza aldığınız tatlıyı bıçağa gerek duymadan çatalla alabilmeli ve ağızda kendiliğinden
  eriyip gitmesi gerekmektedir.
       Süngerimsi hamuru ve şerbeti çekmesi önemlidir.
  Bugün sizlere vereceğim tarif de bir ilave malzeme ile dokusunu kaybetmeden farklı bir lezzet
  kattık.Elmalar bildiğiniz gibi girdiği her yere yakışır ve tercih edilir.Buna dayanak elmayı bu
  sefer revani'ye ekleyerek farklı bir lezzet oluşturduk.
      Denediğiniz de sizlerde lezzetinden memnun kalacaksınız.
  Haydi o zaman tarifini yazalım ve bu hafta gelecek misafirleri olanlar deneyebilirler..

  • MALZEMELER:
  • 4 ad yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2-3 damla limon suyu
  • 2 ad tatlı elma rendesi (orta büyüklükte)
  • 1/2 iri doğranmış ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • ŞERBET İÇİN:
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon
  • YAPILIŞI:
  • Şeker ve suyu bir tencereye alın ve orta ateşte kaynamaya bırakın.
  • Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra limon dilimi ekleyerek 5 dakika daha kaynatın ve oda ısısında soğumaya bırakın.Şerbetiniz ılık olacaktır.
  • ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN:
  • Ceviz yada Hindistan cevizi
  • YAPILIŞI:
  • Mikser kabınıza yumurtaları alın ve çırpmaya başlayın.
  • Şekeri azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • Yumurtalar ve şeker krema kıvamını alana kadar çırpın.
  • Un,irmik,vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek hafifçe çırpın.
  • Elmaları soyun ve rendeleyin,suyunu süzün.
  • Ceviz ve tarçın'la karıştırın.
  • Tatlı hamuruna ilave ederek kaşıkla karıştırın.
  • Tepsinizi yağlayın ve hamuru eşit olacak şekilde dökün.
  • 175 derece de ısıtılmış fırında takribi 25 dakika (fırın ayarları farklılık göstereceği için lütfen kürdan kontrolü yapınız)pişiriniz.
  • Fırından çıktıktan sonra ilk sıcağı çıktıktan sonra ılık şerbetini verin.
  • Revani genellikle kare dilimler halinde servis edilir,tercih sizlerin.
  • Şerbetini verdikten sonra tatlıyı kare dilimleyin,şerbetini daha güzel çekecektir.
  • Dilimlerin üzerini himdistan cevizi yada ceviz ile süsleyerek ikram edebilirsiniz.
  • Tatlınız 2-3 saat dinlendikten sonra daha lezzetli hale gelecektir.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...


              NEŞEM ÇELİK YOU TUBE KANALIMIZA DA BEKLERİZ..

0 yorum: