Börekler,

SOSİSLİ PEYNİRLİ BÖREK TARİFİ

Haziran 18, 2019 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


                                 SOSİSLİ PEYNİRLİ BÖREK

       BÖREKLER,çay saati ikramlarımızın ve yemek ikramlarımızın kapanışı olarak en çok tercih edilen hamur işi yiyeceklerdir.
       Herkes pratik ve evdeki malzemelerle çok çabuk bir börek ortaya çıkarmak ister.Zamana karşı
yarış halinde olduğumuz günlerde pratik yemekler sıkça tercih edilir.
       Tabi bu işin uzmanı maharetli hanımlarımız da yok değil,onlar hazır yufka kullanmaktansa
el açması hamur işlerini tercih ederler.
       Aslında her ikisinin de yeri ve lezzeti ayrıdır.Bazı tarifler vardır ki hazır yufka kullanılarak
hazırlanır ve içinde ki sos ve malzemelerle damaklar da nefis bir tat bırakır.
      Sosis ve kaşar peyniri her zaman birbirine çok yakışan tatlardır.Üstelikte çocuklarımız bu iki
lezzeti de çok severler,tabi güvendiğimiz markanın malzemeleri her zaman önceliğimizdir.
      Hazır yufka tercihlerinizi de mutlaka bu işin ehli yufkacılarımız da temin etmenizi tavsiye ederim.İncecik ve taze açılan yufkalar içine koyacağınız malzemelerle nefis tatlar çıkarmanız da en büyük etkendir.
      Sizlere tarifini yazacağım böreğimizin NEŞEM ÇELİK YouTube kanalında ve bulunduğunuz
sitemizin VİDEOLAR bölümünde videosu da mevcuttur.hazırlamanız da size yardımcı olacaktır.
       Ayrıca ABONE OLduğunuz da (ücretsizdir) yeni tariflerden haberiniz de olur..Sevgiyle..


  • MALZEMELER:
  • 6 ad yufka
  • SOS:
  • 100 gr eritilmiş tereyağ
  • 1 kahve fincanı zeytinyağ
  • 100 ml (ajda çay bardağı) süt
  • 3 ad yumurta (1nin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • İÇ HARCI:
  • Beyaz peynir
  • Kaşar peyniri rendesi
  • Sosis
  • ÜZERİNE:
  • 1 ad yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı süt karışımı
  • Haşhaş
  • YAPILIŞI:
  • Önce sosu hazırlıyalım.
  • Tereyağını eritin.
  • Bir kaseye yumurtaları kırın ve çırpın.
  • Sütü,zeytinyağını,eritilmiş tereyağını ekleyerek karıştırın.
  • İç malzemelerini ayrı tabaklara hazırlayın.
  • Yufkanın tekini tezgaha serin ve üzerine sos gezdirin.
  • İkinci yufkayı üzerine kapatarak tekrar soslayın.
  • Önce beyaz peyniri sonra kaşar peynirini ve sosisleri yerleştirin.
  • Alt kısımdan ve yanlardan 2 parmak içe katladıktan sonra 4 parmak kalınlığında sarın.
  • 10cm uzunluğunda dilimleyin ve fırın tepsisine yerleştirin.
  • Bütün yufkaları aynı şekilde hazırlayın.
  • Ayırdığınız yumurta sarısını sütle karıştırın ve böreklerin üzerine sürün.
  • böreklerinize haşhaş serpin.
  • 175 derece de ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle..



                   SİTEMİZE ABONE OLMAYI UNUTMAYIN...

0 yorum: