İncirli Bonbon,

İNCİRLİ BONBON TARİFİ

Haziran 20, 2019 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


                                         İNCİRLİ BONBON

    İNCİR,hem tazesi hem kurutulmuşu ile çok sevilen bir meyvedir.Ve bir çok tatlı,tart ,reçel,kek ve
 çöreklerde kurabiyeler de kullanırız.
    Bunların yanı sıra saymakla bitmeyen faydaları mevcuttur.incir,lif,magnezyum,manganez,sodyum
 B6 vitamini,K,potasyum ve kalsiyum açısından zengindir.
    Bunlar da bizlerin bir çok hastalıktan korunmamızı sağlar.Kemik yoğunluğu ve düşük tansiyonu
 destekler.
    Lezzeti,tadı ile yaşı veya kurusu ile insanlık tarihinin en keyifli tüketilen meyvesidir belki de..
    İncirin yetiştiği Aydın ilinde 12 temmuz-17 temmuz arası hasat zamanı olup,mevsim değişikliklerinden kaynaklanan sıcakların olmasıyla bu tarih 15 önceye alınabilmektedir.
    Ağustos ayının ilk haftası da incir festivalleri düzenlenmektedir.
    Şimdi gelelim bu lezzetli meyvenin kurusu ile yaptığımız bonbon'lara...Bu tarifi kahve ikramlarınızın yanında da servis edebilirsiniz.Şekerleme tadında,ikramı kolay ve pratik bir tarifdir.
    Neşem Çelik YouTube Kanalımız da ve sitemizin ''VİDEOLAR''bölümünde de videosunu bulabilir
 hazırlarken seyrederek kolayca yapabilirsiniz.Hepinize iyi seyirler ve kolay gelsin.
    Bu arada sitemize ve kanalımıza ''ABONE OL'un yeni tariflerden haberiniz olsun.


  • MALZEMELER:
  • 2 paker pötibür bisküvi (52 adet)
  • 100 ml krema
  • 100gr bitter çikolata
  • 100 gr tahin helvası
  • İNCİR PÜRESİ:300 gr incir haşlanır.3 yemek kaşığı süt ile rondodan geçirilerek püre haline getirilir.
  • 1 çay bardağı fındık (iki parçaya bölünmüş)
  • KAPLAMAK İÇİN:
  • Hindistan cevizi
  • SÜSLEMEK İÇİN:
  • Antep fıstığı
  • YAPILIŞI:
  • Bisküvileri rondoda un haline getirin.Ve bir kaseye aktarın.
  • Tahin helvesını rondoya alın ve ufalayın.Bisküvilere ekleyin,karıştırın.
  • Kremayı küçük bir tavaya alın ısıtın.
  • Çikolatayı bir kasede küçük parçalara bölün ve üzerine ısıtılmış kremayı ekleyerek karıştırın.
  • Yoğun çikolata haline gelen karışımı bisküvi ve tahin helvesına ilave edin.
  • Bu arada incir püresini ilk önce hazırlayın.
  • Ve incir püresini,fındığı ekleyerek hamur kıvamı alana kadar karıştırın.
  • Oval şekilde ki dondurma kaşığı ile şekil vererek tabağa yerleştirin.
  • Bir tabağa hindistan cevizi koyun ve bonbonları hindistan cevizi ile kaplayın.
  • Servis tabağına aldığınız bonbonların üzerini antep fıstığı tozu ile süsleyin.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...
  • ,

                                       Neşem Çelik ile bereketli sofralar...

0 yorum: