Çikolatalı Cocostar pasta,

ÇİKOLATALI COCOSTAR PASTA TARİFİ

Temmuz 28, 2019 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


            ÇİKOLATALI COCOSTAR PASTA

     Pastalar,hayatımız da önemli bir yere sahiptir.Kutlamalarımız da ilk akla gelen ikramdır.
 Çoğu zaman bir pastaneden almayı düşünür ve damak zevkimize göre bazen çikolatalı bazen de
 meyveli pastaları tercih ederiz.
     Hindistan cevizi tadını sevenler için sizlere yapımı kolay bir olmakla birlikte bir o kadar da
 lezzetli bir pasta yazacağım.
      Zamana karşı yarışan hanımlar için misafirlerinize kısa süre de hazırlıyabilir ve ikrama sunabilirsiniz.Üstelik fırına gerek duymadan bu lezzeti yapabilirsiniz.
      Bir çoğumuzun da evimiz de olabilen malzemelerle gelin hep birlikte hazırlıyalım.

  • MALZEMELER:
  • ALT TABAN İÇİN:
  • 1 ad hazır kek kabanı (sadece tek'ini kullanacağız)
  • COCOSTAR İÇİN:
  • 125 gr tereyağ
  • 200 ml (1 kutu) krema
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 fiske tuz
  • 280 gr hindistan cevizi
  • ÜZERİ İÇİN:
  • 1 paket tatlı sos (çikolatalı)
  • 1 su bardağı süt
  • SÜSLEMEK İÇİN:
  • Frambuaz
  • YAPILIŞI:
  • Kelepçeli kalıbınıza kek tabanının tekini yerleştirin.
  • Cocostar için,bir tavada tereyağını kısık ateşte eritin.
  • Erimeye başlayan tereyağına şekeri ve kremayı ekleyerek kaynatmadan şekerin erimesini sağlayın.
  • Ateşten indirin ve daha çabuk soğuması için bir başka kaseye aktarın.
  • Ilık kıvama gelince hindistan cevizini ilave ederek güzelce karıştırın.
  • Karışımı kek tabanının üzerine eşit şekilde düzgünce yerleştirin.
  • Strech ile kapatarak buzdolabında sertleşene kadar bekletin.
  • Bu arada hazır çikolata sosu hazırlayın.
  • Paketi bir kaseye boşaltın.
  • Sütü ekleyin ve çırparak koyu kıvam almasını sağlayın.Çırptıkça koyulaşacaktır.
  • Cocostarın üzerine çikolata sosunu gezdirin ve 1/2 saat kadar daha buzdolabında dinlendirin.
  • Servis yapacağınız zaman üzerini frambuaz yada istediğiniz herhangi bir meyve ile süsleyin.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle..


                              

0 comments: