ANA YEMEKLER,

GNOCCHİ (NİYOKKİ) TARİFİ NEDİR ? NASIL HAZIRLANIR ?

Temmuz 18, 2019 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


                                    GNOCCHİ (NİYOKKİ)-İTALYAN MANTISI

      Mantı,Ülkemiz de ve Dünya da her yerin ve yörenin farklı malzeme ve pişirme teknikleri ile
  hazırladığı ve geleneksel hale gelen bir yemeğidir.
      GNOCCHİ, başta İtalya olmak üzere Güney Amerika,Brezilya gibi ülkeler de un ve haşlanmış
  patates püresi ile yapılan bir yemektir.
      Ana Yurdu Güney Amerikanın And Dağları bölgesi olan ''PATATES''in,16.Yüzyılda Amerikadan
  Avrupaya getirilmesi ile ,19.yüzyılda İtalya da ''GNOCCHİ''yapımına başlanmıştır.Ve İtalyan
  Mutfağının mantısı olarak bilinmektedir.
       Ülkemizde de bir çok lokanta ve restorantlar da satışa sunulmaktadır.
  Az malzemesi ve eğlenceli yapımı ile evlerimizin mutfaklarında da kolayca yapabiliriz.
       Üzerine yapılan sosları damak zevkinize göre ister peynirli isterseniz de domatesli olarak sunulmakta...
       Bu güzel ve pratik yemeğin ''VİDEO''su da bulunmaktadır.Videolar bölümümüze giderek izleyebilirsiniz.
       Hepinize kolaylıklar diliyorum.


  • MALZEMELER:
  • 2 ad orta boy haşlanmış patates
  • 1 ad yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 - 2 su bardağı un (kontrollü olarak ekleyin)
  • DOMATES SOS:
  • 3 ad kabuğu soyulmuş domates
  • 3 diş sarımsak
  • az zeytinyağ (3 yemek kaşığı )
  • Tuz
  • PEYNİR SOS:
  • 100gr tereyağ
  • 100 gr izmir tulumu
  • YAPILIŞI:
  • Haşlanmış patatesleri çatalla ezin.
  • Tuz ekleyin karıştırın.
  • Yumurta sarısını ekleyin.
  • Azar azar un ekleyerek yoğurun.
  • Biraz ele yapışacaktır,daha sonra toparlanıyor.
  • İki yada dört parçaya ayırın.
  • Tezgahınızı unlayarak rulo şeklinde uzatın.(bir parmak kalınlığında)
  • 1 er cm parçalar halinde kesin.
  • Bir çatal yardımıyla hamuru çatala batırarak oval yuvarlayın.
  • Hem çatalın izini alacak hemde yuvarlanacaktır.
  • Un serptiğiniz bir tepsiye yerleştirin.
  • Bu arada genişçe bir tencere de su kaynatın.
  • Kaynayan suya tuz ekleyin ve ''gnocchi'leri bırakın.
  • Gnocchi'ler piştikleri zaman suyun üzerine çıkacaktır.
  • Bu aşamada bekletmeden tabaklara çıkarın.
  • Ve soslarını üzerlerine gezdirin.
  • İster doğranmış fesleğen yada taze nane ile servis edin.
  • DOMATES SOS:
  • Domatesleri dörde bölün ve rondoya alın.
  • Sarımsakları,zeytinyağını ve tuzunu ekleyerek püre haline getirin.
  • Bir tavaya aktarın ve bir taşım kaynatın.
  • PEYNİR SOS:
  • Tereyağını tavada kızdırın ve ufak doğradığınız peynirleri ekleyin.
  • peynir eriyince ''Gnocchi''nin üzerine gezdirin.
  • Damak zevkinize göre sosları hazırlıyabilirsiniz.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...



                                                  Yeni tariflerden haberdar olmak için sitemize ABONE OL'un,
          
 

0 comments: