Fırında Mürdüm Eriği Marmelatı,

FIRINDA MÜRDÜM ERİĞİ MARMELATI NASIL YAPILIR ? ÖLÇÜLERİ NEDİR ?

Ağustos 29, 2019 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


                              FIRINDA MÜRDÜM ERİĞİ MARMELATI
    Yaz mevsiminin bitmesine kısa bir süre kala kış için hazırlıklar başladı.
 Bir çok ev de sebzeler kurutuluyor,tarhanalar yoğuruluyor,erişteler kesildi ve tabi yaz meyveleri ile
 reçeller ve matmelatlar kavanozlarda yerini alıyor.
    Çok tüketilen reçel ve marmelatlardan birisi de ''MÜRDÜM ERİĞİ''dir.Renginin güzelliği,lezzetinin mayhoşluğu ile kahvaltı sofralarını süslediği gibi,hazırladığımız kurabiye ve
pastalarda da kullanırız.
    Yemesi lezzetli olduğu kadar faydaları da saymakla bitmez..Onun için az şeker kullanarak ,mayhoşluğunu kaybettirmeden marmelat hazırlıyalım.
     Faydalarına gelince;Bol miktarda C vitamini içerir.Bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve vücut
direncinin kuvvetlenmesini sağlar.
     Kan yapıcı özelliğe sahiptir.
     Metebolizmayı hızlandırır.
     Bol miktarda potasyum içerir.
     Kalp ve tansiyon hastalarına ''MÜRDÜM ERİĞİ'' tavsiye edilir.
     İyi bir antioksidandır.
Bunlar ''MÜRDÜM ERİĞİ''nin faydalarından bir kaç tanesidir.
    Şimdi gelelim tarifimize,ocak başında taştı taşacak endişesi yaşamadan,köpük temizleme derdi
olmadan ve lezzetini içinde barındıracak şekilde bir marmelat pişirmeye ne dersiniz?
    Tarifimizin ''videosu''da bulunmaktadır.Yapacağınız gayet kolay;Sitemizin ''VİDEOLAR''bölü_
münden bakabilir,NEŞEM ÇELİK YOUTUBE Kanalımıza ''ABONE OL''arak yeni tariflerden
haberdar olabilirsiniz.Üstelik ''ÜCRETSİZDİR''...


  • MALZEMELER:
  • 2 kg çekirdeği çıkarılmış MÜRDÜM ERİĞİ
  • 600 gr toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın (mutlaka ekleyin lezzeti ve kokusunu farkedecek ve çok seveceksiniz)
  • YAPILIŞI:
  • Eriklerinizin çekirdeklerini çıkardıktan sonra küçük parçalar halinde doğrayın.
  • 35 cm çapında yuvarlak bir tepsiye erikleri aktarın.
  • Üzerine toz şekeri ve tarçını ekleyerek güzelce karıştırın.
  • Bu arada fırınınızı 200 derece de ısıtmaya başlayın ,erikler de şeker içinde fırın ısınana kadar beklesin.
  • Haydi fırın ısındı verin fırına..tam 1 saat pişsinler.
  • Yarım saat sonra bir kontrol edin ve şöyle bir karıştırın.
  • Göreceksiniz hiç köpük oluşmayacaktır.
  • Bir saat sonunda çıkarın fırından ve rondodan geçirin.Yada isterseniz öylece de bırabilirsiniz.Tercih sizin..
  • Sıcak suda steril hale getirdiğiniz tamamen kurutulmuş ve kapağı yeni kavanozlara marmelatınızı aktarın.
  • 1lt + 1/2 lt yani 1,5 lt marmelat olacaktır.
  • Bu arada rondodan geçirdiğiniz için biraz da ılık hale gelecektir.
  • Kavanozlarınızın kapağını sıkıca kapatın ve ters çevirerek 1 gece soğuması için bekletin.
  • İsterseniz kavanozlarınıza etiket yapıştırabilirsiniz.
  • Kış aylarında kahvaltı sofralarınız da ''MÜRDÜM ERİĞİ''marmelatınızı sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...

                                             
                                                     AFİYET OLSUN...

0 comments: