Bazlamada Pizza,

BAZLAMA'DA PİZZA NASIL YAPILIR?

Eylül 13, 2019 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar




                                              BAZLAMA DA PİZZA

        İtalyan Mutfağı denildiğinde hepimizin aklına ''PİZZA''ve MAKARNA gelir..
  Bizlerde lahmacundan sonra çok severek tüketir hale geldiğimiz pizzaları genellikle dış mekanlarda
  ve yerinde yemeği severiz.
        Hamurun hazırlanması içine girecek malzemelerin doğranması bazen zaman yetersizliğinden
  hanımlara zor gelse de ,eğer çoluk çocuk bu lezzeti çok seviyor ve tüketiyorsanız maliyeti daha
  ucuza gelen ve zamanınızı almayacak pratik bir pizza hazırlamak o kadar da zor değil..
        Elinizi hamura daldırmanıza gerek yok,yapacağınız kişi sayısına göre hazır satılan orta büyüklükte yada büyük bazlamalardan alarak ortadan (enlemesine) ikiye kesmek ve yine istediğiniz
malzemelerle üzerlerini doldurarak kısa süre fırına vermek...
       Bizim pizzamız bugün mantarlı...
       Ben sizler için malzeme listesi ve iç malzemelerini yazayım ama tercih ve seçim sizlere kalmış..
 Hepinize afiyet olsun....


  • MALZEMELER:
  • 1 ad büyük bazlama (marketlerde satılan )
  • 100 gr taze yada konserve mantar
  • 2 diş sarımsak
  • 1,5 yemek kaşığı domates püresi (salça kullanacaksanız su ile biraz açın,pizzanın içinde koyulaşarak lezzeti bozabilir.Domates püreleri en uygun olanlardır.)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 150 gr dil peyniri
  • 50 gr kaşar peyniri rendesi
  • 1 ad domates(yarım ay doğranmış)
  • 4 ad sivri biber
  • Taze kekik
  • YAPILIŞI:
  • Bazlamayı enlemesine iki parçaya ayırın.
  • Domates püresi ile zeytinyağını bir tabakta karıştırın ve bazlamaların iç kısımlarına sürün.
  • Sarımsakları da ezerek üzerine sürün.
  • Dil peynirini eşit olacak şekilde yerleştirin.
  • Taze mantar kullanacaksanız suya değdirmeden dış kabuk kısımlarını elinizle ayıklayın ve kağıt havlu ile silerek halka doğrayın.
  • Bazlamanın üzerine mantarları yerleştirin.
  • Domates ve biberler ile tamamlayın.
  • ,En üste kaşar rendesini serperek tepsiye yerleştirin.
  • 200 derece de ısıtılmış fırında 10 dakika tutmanız yeterli olacaktır.
  • Bazlama pişmiş bir ürün olduğu için sadece iç malzemelerinin yumuşak bir kıvam alması ve peynirlerin erimesi yeterlidir.
  • Fırından çıkardığınız pizzalarınızın üzerine taze kekik serpin..
  • Hepinize afiyet olsun.

                                      PİZZALARIN FIRIN ÖNCESİ HALİ

                                       FIRIN ÖNCESİ...

             Yeni tariflerimizden haberdar olamak için sitemizin yan kısmında bulunan ABONE OLUN
              kısmını doldurunuz...Teşekkürler...Sevgiyle.....

0 comments: