ANA YEMEKLER,

NOHUTLU TAVUKLU BULGUR PİLAVI TARİFİ

Eylül 10, 2019 Mutfakta pişer gazeteye düşer 1 Yorumlar


    Merhabalar,
Bugün sizlere saymakla bitmeyen faydaları olan ''BULGUR''ile güzel ve lezzetli bir pilav tarif edeceğim.Ve hatta ''VİDEOSU''da bulunan tarifimizin sizlere kolaylık olması açısından izleyerek de pişirebilirsiniz.Tarifimize geçmeden önce gelin hep birlikte faydalarına şöyle bir göz atalım.
    BULGURUN FAYDALARINI ÖĞRENİNCE HERGÜN TÜKETMEK İSTEYECEKSİNİZ..
Hemen her tarifin de hem doyurucu hem lezzetli ve ekonomik oluşu nedeniyle mutfaklarımızın demirbaş sayılabilecek bakliyatlarından biri diyebiliriz.
     Doyurucu ve lezzetli olmasının ötesinde faydalarına bakacak olursak,gönül rahatlığı ile daha çok tüketmek isteyeceksiniz.
     BULGUR tam bir mineral ve vitamin deposu olması sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir.
     Protein,mineral ,vitamin ve besin lifi açısından oldukça zengin bir yiyecektir.
Düzenli olarak bulgur tükettiğiniz de bir süre sonra vücudumuz hastalıklara karşı çok daha korunaklı hale gelir.
     Kan şekerinin dengelenmesini sağladığından şeker hastalarının sorunlarına çare olmaktadır.
     Kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini en aza indiriyor.
     Kanın damarlar da rahatlıkla akmasını sağlayan,yani kan dolaşımının düzenli bir şekilde sürmesine destek olduğundan,kalp krizi,felç gibi ani gelişebilecek hastalıklara yakalanma riskini minumuma indiriyor.
     Sindirim sistemin sağlıklı bir şekilde çalışmasına destek olduğu için,hazmı kolaylaştırıyor.
     Sinir sistemini de olumlu yönde etkilediğinden sinir,stres ve zihinsel yorgunluk gibi problemler yaşayanlara da tavsiye ediliyor.

     Saymakla bitmeyen bu yiyecek ile bir çok tarif bulunmakta,çoğu da pilav olduğunu biliyorum.
Benim sizlere bugün yazacağım tarif bulguru biraz daha fazla tatlandırmak ve mineral,vitamin oranını biraz daha arttırmak..Tek yemek ile bir öğün diyebileceğimiz hem lezzetli hem de bir o kadar doyurucu bir pilav olduğundan yanında belki sadece bir yeşil salata yada ayran eşliğinde sofralarınıza alabilirsiniz.
       Haydi buyrun başlayalım..

  • MALZEMELER:
  • 500 gr tavuk göğüs eti (küp doğranmış)
  • 1 ad kuru soğan
  • 2 ad domates
  • 1 ad kapya biber
  • 4-5 ad sivri biber
  • 2,5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 3 diş sarımsak
  • 2,5 su bardağı PİALVLIK BULGUR
  • 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 ad kurutulmuş acı biber
  • Tuz-Karabiber-Kırmızıbiber-Nane (ölçüler tercihe göre)
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • YAPILIŞI:
  • Tavuk göğüs etini haşlayın ve suyunu bir kenara alarak tavukları küp doğrayın.
  • Pilav tencerenize zeytinyağını alaın ve tavukları ekleyerek kavurmaya başlayın.
  • Kuru soğanı küçük doğrayın ve kavrulmakta olan tavuklara ekleyin.
  • Biberleri halka halinde,domatesleri kabuğu soyulmuş olarak küp doğrayın ve ilave edin.
  • Diğer bir malzemeyi ekleme araları 5 dakikadır.Ateşiniz orta derecedir.
  • Kapağını kapatın ve 10 dakika pişirin.(sebzeler biraz yumuşasın)
  • Sarımsakları küçük doğrayın ve ekleyin.
  • Nohutu,salçayı,baharat ve tuzunu ilave ederek karıştırın.
  • Bu arada bulguru yıkayarak süzdürün.
  • Tereyağını,bulguru ve üzerine tavuk suyunu ekleyin,karıştırın ve kapağını kapatarak kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • Suyunu çekerek demlenmeye bıraktıktan sonra servis tabağınıza aldığınız pilavı ince kıyılmış maydanoz ile ikram edebilirsiniz.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...


       NEŞEM ÇELİK YOUTUBE KANALIMIZA ''ABONE OL'un YENİ TARİFLERDEN 
                                 HABERİNİZ OLSUN...


1 yorum:

  1. Elinize sağlık farklı ve güzel bir lezzet olmus
    Bana dadenemek kaldı..Teşekkürler

    YanıtlaSil