ANA YEMEKLER,

PATATES MANTISI TARİFİ NEDİR ?

Eylül 22, 2019 Mutfakta pişer gazeteye düşer 1 Yorumlar


                                            PATATES MANTISI

        Güzel bir pazar sabahından herkese ''MERHABALAR''
  Mutfaklarımızın demirbaş sebzesi ''patates'',büyük küçük hemen öğün severek tükettiğimiz bir
  sebzedir.Kimi zaman kızartması,kimi zaman çay saatlerinde bize eşlik eden salatası,börek ve
  gözlemelerin iç harcı,yemeği,oturtması ve daha bir çok çeşidi ile ne pişirsem denildiğinde ve de
  mutfak sepetlerinde her daim bulabileceğimiz sebze olması özelliği ile hepimize yardımcı olmak-
  tadır.
        Bunun yanı sıra A-C-K-B6 ve E vitamini içermekle birlikte,folatlar açısından da çok zengindir
  Tam bir potasyum deposu olan ''patates'',ayrıca kalsiyum,demir ,magnezyum içermektedir.
        Dünya'da pirinç,buğday ve mısır'dan sonra en çok tüketilen gidalar arasında ilk dördüncü sıra-
  da yerini almaktadır.
       Bu kadar zengin vitamin özelliklerinin yanı sıra cilt sağlığında,güneş yanıklarında,kuru ciltlerin
  bakımında ve korunmasında,sindirim sistemimiz için,strese karşı olmasıyla ve harika bir enerji
  deposu özelliğine sahiptir.
      Bu kadar çok vitamin ve mineraller içeren bu sebzeyi bilinen yada yeni öğrenecekler yahut uzun
  bir süredir pişirmeyi unutanlar için pratik yapımı ile zamandan kazanmak isteyenlere lezzetli tarifi
  ile ''PATATES MANTISI''bugünün konuğu...
      Çabucak hazırlıyabileceğiniz bir öğlen yemeği olarak düşünebilirsiniz.
  Buyrun hep birlikte hazırlıyalım....


  • MALZEMELER:
  • 4 ad patates
  • 2 ad yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çorba kasesi sarımsaklı yoğurt
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Tuz
  • KIZARTMAK İÇİN:
  • Ayçiçek yağı
  • YAPILIŞI:
  • Patatesleri soyun ve orta büyüklükte küpler halinde doğrayarak tuzlu su içerisinde 10 dakika bekletin.
  • Fritöz yada derin bir kızartma tavanıza ayçiçek yağını alarak kızdırın.
  • Patatesleri kurulayın ve renkleri dönmeden kızgın yağda kızartın.
  • Kızaran patatesleri kağıt havlu serili bir tabağa çıkarın.
  • Bir kasede yumurtaları çırpın ve tuz ile az miktarda kırmızı biber ekleyin.
  • Kızaran patateslerinizi 22-24 cm çapındaki çok yüksek olmayan bir tencere içerisine alarak bastırarak düzeltin.
  • Çırptığınız yumurtaları üzerlerine gezdirin.
  • Tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte 5 yada 8 dakika arası pişirin.
  • Yumurtalar kızarmış patateslerle kısa sürede bütünleşecektir.
  • Servis tabağına ters çevirerek çıkarın.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağında kızdırılmış toz kırmızı biber gezdirin.
  • Lezzeti ile müsemma pratik,az malzemeli bir öğün sofranız da...
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...


                Ziyaretiniz için ''TEŞEKKÜRLER''....Yeni tariflerde görüşmek için sitemize ABONE
                                       OL'mayı unutmayın..ÜCRETSİZDİR.


1 yorum:

  1. Patatesin her türlüsünü çok severim de maalesef sağlıklı yaşam sürecinde patatese yer yok. Ellerine sağlık:)

    YanıtlayınSil