ANA YEMEKLER,
DOMATES SOSLU ACI BİBER TURŞUSU
Merhabalar,
Acı sevenlere müjde...Zehir gibi acı tabiri bu turşu için en uygun cümle olsa da,lezzeti ile yedikçe
yediren bir turşudur.Tadını bilenler bilir,özellikle kuru fasulye ve etli nohutun yanında bence en uygun yiyecektir.Yaz mevsiminden çıktığımız şu günlerde turşular kurulduysa bu turşuyu da hemen yaparak raflarınıza almanızı tavsiye ederim.
Haydi gelin lezzetinin yanı sıra faydalarından da bahsedeyim sizlere,;Üretimi ve tüketimi çok eski yıllara dayanan acı biberin insan sağlığına çok faydalı olduğunu biliyor muydunuz ?
Ülkemiz de acı biber denildiğinde aklımıza Güneydoğu Anadolu Mutfağı gelir.Dünyaya bakacak olursak ta en acı biber Amerika kökenlidir,cin biberi olarak bilinen biber Amerika'dan Avrupaya yayılmasıyla İspanyol Mutfağının en önemli malzemesi haline gelmiştir.
Dünya üzerinde farklı yetiştirilen ve tüketilen acı biber alternatif tıp'da sıklıkla kullanılmıştır ve ilaç sektöründe de ham madde olarak yer alır.İçinde ki en etkin madde ''CAPSAİCİN''dir.Bu madde aynı zamanda C vitamini özelliği görür ve yüksek lif kaynağı olan acı biber doğal bir mucizedir.
Düzenli ve aşırıya kaçılmadan tüketildiğin de adeta vücudu yenileyen ve tüm hastalıklara karşı koruyucu olmaktadır.
Yüksek antioksidan içerdiğinden vücudu toksinlerden arındırır.Bağışıklık sistemini güçlendirir ve mevsim geçişlerinde vücudun mekanizmasını güçlendirir.
Bu kadar çok faydası olan acı biberi domates sosu ile lezzetlendirerek daha da iştah açıcı bir hale getirdik.Acı yiyemiyorum diyenlerin bile inanın bu sosa ekmek banacağını biliyorum.
Hazırlanışı da bir o kadar kolay olan turşumuzun tarifine geçebiliriz..
Hepinize kolay gelsin..
,
DOMATES SOSLU ACI BİBER TURŞUSU NASIL HAZIRLANIR ? ÖLÇÜLERİ NELERDİR ?
DOMATES SOSLU ACI BİBER TURŞUSU
Merhabalar,
Acı sevenlere müjde...Zehir gibi acı tabiri bu turşu için en uygun cümle olsa da,lezzeti ile yedikçe
yediren bir turşudur.Tadını bilenler bilir,özellikle kuru fasulye ve etli nohutun yanında bence en uygun yiyecektir.Yaz mevsiminden çıktığımız şu günlerde turşular kurulduysa bu turşuyu da hemen yaparak raflarınıza almanızı tavsiye ederim.
Haydi gelin lezzetinin yanı sıra faydalarından da bahsedeyim sizlere,;Üretimi ve tüketimi çok eski yıllara dayanan acı biberin insan sağlığına çok faydalı olduğunu biliyor muydunuz ?
Ülkemiz de acı biber denildiğinde aklımıza Güneydoğu Anadolu Mutfağı gelir.Dünyaya bakacak olursak ta en acı biber Amerika kökenlidir,cin biberi olarak bilinen biber Amerika'dan Avrupaya yayılmasıyla İspanyol Mutfağının en önemli malzemesi haline gelmiştir.
Dünya üzerinde farklı yetiştirilen ve tüketilen acı biber alternatif tıp'da sıklıkla kullanılmıştır ve ilaç sektöründe de ham madde olarak yer alır.İçinde ki en etkin madde ''CAPSAİCİN''dir.Bu madde aynı zamanda C vitamini özelliği görür ve yüksek lif kaynağı olan acı biber doğal bir mucizedir.
Düzenli ve aşırıya kaçılmadan tüketildiğin de adeta vücudu yenileyen ve tüm hastalıklara karşı koruyucu olmaktadır.
Yüksek antioksidan içerdiğinden vücudu toksinlerden arındırır.Bağışıklık sistemini güçlendirir ve mevsim geçişlerinde vücudun mekanizmasını güçlendirir.
Bu kadar çok faydası olan acı biberi domates sosu ile lezzetlendirerek daha da iştah açıcı bir hale getirdik.Acı yiyemiyorum diyenlerin bile inanın bu sosa ekmek banacağını biliyorum.
Hazırlanışı da bir o kadar kolay olan turşumuzun tarifine geçebiliriz..
Hepinize kolay gelsin..
,
- MALZEMELER:
- 1 kg Arnavut Biber
- 1 kg domates
- 6-7 diş sarımsak
- 1 çay bardağı (100ml) üzüm sirkesi
- 2 dolu yemek kaşığı kaya tuzu
- ÜZERİNE :Her bir kavanoz için 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- YAPILIŞI:
- Domatesleri dörde bölerek rondoya alın.
- Üzerine sarımsakları ve tuzunu ekleyerek karıştırın.
- Geniş bir kase içerisine aktarın.
- Sirkeyi ekleyerek karıştırın.
- Biberleri yıkayın ve sap kısımlarını çıkarın.
- Küçük boyda olanları bütün olarak biraz büyük olanları keserek sosun içine bırakın.
- Bu arada önemli bir öneri mutlaka eldiven kullanın.
- Biberlerin bazılarının çekirdek kısımlarını çıkarın.Çok acı olduklarından çekirdekler daha da acıtacaktır.
- Sos da karışan biberleri kavanozlara alın ve üzerine zeytinyağ gezdirerek kavanozun kenarlarını güzelce sildikten sonra kapağını sıkıca kapatın.
- Serin bir yerde muhafaza edin.
- 10 gün içerisinde turşunuz hazır hale gelecektir.
- Hepinize afiyet olsun.
- Not:Tarifimizin Neşem Çelik YouTube Kanalımız da VİDEO''su bulunmaktadır.Kanalımıza ve sitemize ABONE OLarak yeni tariflerden haberdar olabilirsiniz.ÜCRETSİZDİR.
- Sevgiyle...
Yeni tariflerde görüşmek üzere..sevgiler...
0 comments: