Kabaklı Tuzlu Kek,

KABAK 'LI TUZLU KEK TARİFİ

Ekim 06, 2019 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


                                     KABAK'LI TUZLU KEK

      KEK'ler hepimizin hemen her zaman bir çırpıda hazırlıyarak kalıba döktüğümüz ve fırınladığımız
 çok da severek çay saatlerimizin eşlikçileridir.
      Kimi zaman evimizin mutfağında ne bulursak ,kimi zaman yeni bir tarif deneyerek hazırlarız.
KEK denilince aklımıza hemen şekerli tadı ile bir hamur işi türü gelir...Ama bu sefer ki kekimiz,
sebzelerden ve peynir ilavesi ile çayınızın yanında sizlere eşlik edecek..
       Ben zaten tatlı sevmem ? diyenler için haydi çayınız demlenirken bu keki hazırlıyalım.


  • MALZEMELER:
  • 3 ad yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı rendelenmiş ve suyu sıkılmış kabak
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik (100ml)zeytinyağ
  • 1 su bardağı kurutulmuş cheery domates (hafif haşlanmış)
  • 4 büyük yaprak taze fesleğen
  • 8-10 dal maydanoz
  • 2 su bardağı kaşar peyniri rendesi
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • ÜZERİNE:
  • 1 çorba kasesi kaşar peyniri rendesi
  • YAPILIŞI:
  • Kabakları rendeleyin ve suyunu süzerek bir tabağa alın.
  • Cheery domatesleri sıcak su ile 5 dakika kaynatın ve ikiye kesin.
  • Fesleğen ve maydanozları ince doğrayın.
  • Yumurtaları mikser kabınıza alın ve süt ile çırpın.
  • Un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri sırayla ekleyin karıştırın.
  • Un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin karıştırın.
  • Bu aşamada tuzu kontrol ederek biraz ekleyebilirsiniz.
  • 26 cm çapındaki kek kalıbınızı yağlayın ve unlayın.
  • Kek hamurunu boşaltın.
  • 175 derece de ısıtılmış fırında takribi 30-35 dakika (kürdan kontrollü) pişirin.
  • Fırını kapatın ve üzerine kaşar peyniri rendesi gezdirerek fırının sıcağında 10 dakika bekletin.
  • servis tabağına alarak ılık olarak servis edebilirsiniz.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...

0 yorum: