Bülbül yuvası,

BÜLBÜL YUVASI TATLISI TARİFİ NEDİR ? NASIL HAZIRLANIR ?

Ekim 06, 2019 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


                                               BÜLBÜL YUVASI
 
          Merhabalar,
  Şerbetli tatlı sevenler için ,yumuşacık ama damakta bıraktığı gevreklik,ortasındaki cevizi,üzerinde ki kaymak ve vişnenin şerbeti hafifleten dokusuyla kısa sürede hazırlıyabileceğiniz nefis bir tatlı..
       Fazla sze gerek duymadan haydi geçelim tarifimize...
Hepinize şimdiden kolaylıklar diliyorum...


  • MALZEMELER:
  • 250 gr (1 paket ) tereyağ
  • 1 ad yumurta beyazı (sarısı üzerine)
  • 1 orta boy kahve fincanı zeytinyağ
  •  1 paket kabartma tozu
  • 4,5 - 5 su bardağı un (kontrollü ekleyin ,yumuşak ele yapışmayan bir hamur)
  • İÇ DOLGUSU:
  • Ceviz ve tarçın
  • ŞERBETİ İÇİN:
  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 dilim limon
  • (ŞERBETİ SOĞUK OLACAK)
  • ÜZERİNE:
    Kaymak
  • Vişne
  • YAPILIŞI;
  • Oda sıcaklığındaki tereyağını kasenize alın ve zeytinyağ ile birlikte çırpın.
  • Krema kıvamını alan yağ karışımına yumurta beyazını ekleyin çırpın.
  • Un ve kabartma tozunu eleyerek azar azar ekleyin ve yoğurmaya başlayın.
  • Ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde edin.
  • 1/2 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Bu arada şerbetini hazırlayabilirsiniz.
  • Tencereye şekeri ve suyu alın orta ateşte kaynamaya bırakın.
  • Fokurdamaya başlayınca limon dilimini ekleyin ve 10 dakika daha kaynattıktan sonra ateşten indirin ve oda sıcaklığında soğutun.
  • İç dolgusu için bir çorba kasesi iri doğranmış cevizin içine 1 çay kaşığı tarçın ekleyerel karıştırın.
  • Hamurumuz dinlendi o zaman ceviz büyüklüğünde yuvarlayalım.
  • Her bir parçayı ortasını açarak çanak şekli verelim ve fırın tepsisine yerleştirin.
  • Ortalarına ceviz tarçın karışımı yerleştirin.
  • Ayırdığınız yumurta sarısını hamur çanaklarının kenarlarına sürün.
  • 175 derece de ısıtılmış fırında takribi 30 dakika (kontrollü)pişirin.
  • Sadece pembe renkte olmasına dikkat edin.
  • Fırından çıkan tatlınızın ilk sıcağı (5 dak) çıktıktan sonra şerbetini tepsinin alt kısmından verin.
  • Şerbetini tamamen çektikten sonra üzerini kaymak ve vişne ile süsleyerek ikram edebilirsiniz.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle....

 

0 comments: