ANA YEMEKLER,

MEKSİKA SALATASI TARİFİ NEDİR?NASIL YAPILIR ?

Ekim 06, 2019 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar



                      SALATALAR,Günlük beslenme programımız içinde en önemli yerdedir.
        Yemek masamızın tam ortasında ihtişamı ve iştah açıcı görüntüsü ile yerini alır.Bir nevi sofralarımızın yemeklerinin yardımcısıdır.
        Eğer diyetteyseniz tercih ettiğiniz yiyecekler arasında yerini alır.Ve bol vitaminli olanları tercih ederiz.Bunun yanı sıra da doyurucu olması önemlidir.Hem lezzet hem midemizi doyuran bu salata tarifi diyetteyim diyenler için tam da sizlere göre..
       Karbonhidrat,sebze ve bakliyatın yanı sıra zeytinyağ,tuz ve kırmızı biber ile tatlandırıldığında sizler için tam bir besin kaynağıdır.
       Önce gözünüzü doyuracak daha sonra da midenizi..
Çay saatleriniz için de sunabileceğiniz salatamız lezzetinin yanı sıra bereketli oluşuyla da kalabalık
konuklarınız için kısa sürede bir çeşit olarak sofralarınız da yerini alacaktır.
       Haydi gelin hep birlikte hazırlıyalım...


  • MALZEMELER:
  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 350 gr Meksika Fasulyesi
  • 3 ad közlenmiş kapya biber
  • 4 dal taze soğan
  • 7-8 dal maydanoz
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz
  • Kırmızıbiber
  • YAPILIŞI:
  • 5su bardağı suyu bir tencereye alın ve tuz ilavesi ile kaynatın.
  • Kaynayan suya şehriyeleri ekleyerek 5 dakika haşlayın ve süzerek soğuk sudan geçirin.
  • Taze soğanları ayıklayın ve ince halkalar halinde doğrayın.
  • Kapya biberlerini közleyin ve kabuklarını soyduktan sonra halka doğrayın.
  • Maydanozları ince kıyın.
  • Konserve aldığınız meksika fasulyesini süzerek bol suda yıkayın ve iyice süzdürün.
  • Genişçe bir kaseye arpa şehriyeleri alın.
  • Taze soğanları,kapya biberini,maydanozları ve meksika fasuyesini ilave edin.
  • Üzerine mayonez ,zeytinyağ,tuz ve kırmızı biberini ekleyerek güzelce karıştırın.
  • Salatanız servise hazır..
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...


0 yorum: