ANA YEMEKLER,
EKŞİLİ ACILI MİNİ KABAK DOLMASI
Merhabalar,
DOLMALAR,ister etli ister zeytinyağlı Türk mutfağının belli başlı yemekleri arasındadır.
Evlerimiz de sıklıkla pişirilen dolmalar yörelerin özelliklerine göre de çeşitlendirilir.
Taze sebzeler yada kurutulmuş sebzelerle de yapılan dolmalar,yörelerin damak zevklerine göre
bazen acı ve ekşi bazen de içine giren malzemeler ile değişkenlik gösterir.
Sevilenler arasında yerini alan kabak dolmasını biz bugün mini boyda ve biraz ekşi - acı
hazırladık.Sunumu ve lezzeti ile çok beğeni alan tarifimiz sizlerle..
EKŞİLİ ACILI MİNİ KABAK DOLMASI NASIL YAPILIR ? ÖLÇÜLERİ VE TARİFİ NEDİR?
EKŞİLİ ACILI MİNİ KABAK DOLMASI
Merhabalar,
DOLMALAR,ister etli ister zeytinyağlı Türk mutfağının belli başlı yemekleri arasındadır.
Evlerimiz de sıklıkla pişirilen dolmalar yörelerin özelliklerine göre de çeşitlendirilir.
Taze sebzeler yada kurutulmuş sebzelerle de yapılan dolmalar,yörelerin damak zevklerine göre
bazen acı ve ekşi bazen de içine giren malzemeler ile değişkenlik gösterir.
Sevilenler arasında yerini alan kabak dolmasını biz bugün mini boyda ve biraz ekşi - acı
hazırladık.Sunumu ve lezzeti ile çok beğeni alan tarifimiz sizlerle..
- MALZEMELER:
- 250 gr orta yağlı dana kıyma
- 2 ad büyük kuru soğan
- 2,5 kahve fincanı pirinç yada bulgur
- 2 yemek kaşığı acı biber salçası
- 2 tatlı kaşığı sumak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 7-8 dal maydanoz + dereotu
- Tuz
- 4 ad büyük boy yeşil kabak
- ÜZERİNE:
- 2 tatlı kaşığı sumak
- 2 su bardağı su
- TENCERENİN ALT KISMINA:
- 1 ad soğan (yukarıdaki yazılan soğanlardan biri)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- YAPILIŞI:
- Kuru soğanın birini çok küçük olacak şekilde küp doğrayın ve bir kaseye alın.
- Üzerine kıymayı,yıkanmış pirinç yada bulguru,salçayı,sumak,zeytinyağ,tuz ve baharatlar ,ince kıyılmış maydanoz ve dereotu ekleyerek karıştırın.
- Kabakların dış kısmını kazıyın.
- 2 parmak kalınlığında halkalar halinde doğrayın.
- İç kısımlarını bir çay kaşığı yardımıyla oyun.
- Hazırlanan kıymalı iç harcını doldurun.
- Tencerenizin alt kısmına kalan soğanı yarım ay şeklinde doğrayarak yerleştirin.
- Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağ gezdirdikten sonra doldurduğunuz kabakları dizin.
- Sumak ve suyu bir kasede karıştırn ve kabakların üzerine gezdirin.
- Üzerlerine bir tabak kapatarak kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Servis yaparken isteğe bağlı olarak yoğurt ve dereotu kullanabilirsiniz.
- Hepinize afiyet olsun.
- Sevgiyle...
0 comments: