ANA YEMEKLER,

FASULYE BORANİSİ NASIL YAPILIR ?

Aralık 15, 2019 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


    BORANİ yada BORONA,Osmanlı ve Türk Mutfağı ve geleneksel Türk mutfağında sıklıkla,
 yöresel mutfaklar da çeşitli sebzelerle de yapılan bir yemek çeşididir.
    Anadolunun çeşitli yörelerinde ıspanaklı,fasulyeli,karışık sebzeli,nohut ve bulgur ialveli olarak
 da yapılmaktadır.
    Üzerine dökülen sarımsaklı yoğurt ve tereyağında kızdırılmış kırmızı biber ile servis edilir.
 Biz bugün kuru fasulye boronisini hazırlayacağız,umarım beğenirsiniz.


  • MALZEMELER:
  • 4 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
  • 2 su bardağı su + 2 su bardağı et suyu
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • ÜZERİNE:
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • YAPILIŞI:
  • Geceden ıslattığınız kuru fasulyeyi bol suda haşlayın ve suyunu süzün.
  • Rondoya alın ve 2 su bardağı su ile püre haline getirin.
  • Diğer tarafta bir tencerede tereyağını eritin unu ekleyerek kavurmaya başlayın.
  • Un kokusunu vermeye başlayınca zeytinyağını ilave ederek unun gevşemesini sağlayın.
  • Ateşin altını kısın ve et suyunu ekleyerek hızlıca karıştırın.(topaklanmaması için)
  • Püre haline getirdiğiniz fasulyeyi ekleyin.
  • Tuzunu ekleyerek 5 dakika birlikte karıştırın.
  • Un ve fasulyeler birbirlerine tamamen geçsin.
  • Sevis için yoğurdu sarımsakla karıştırın.
  • Tereyağını kızdırın ve kırmızı biberi ekleyin.
  • Boraniyi servis tabağına alın,üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağında kızdırılmış kırmızı biber gezdirerek ikram edin.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...

0 comments: