hamur işi,

PEYNİRLİ PİDE NASIL HAZIRLANIR ?

Aralık 08, 2019 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar



                Merhabalar,
   Pide ve lahmacun denilince hep aklımıza dışarı da bir mekanda gidip yemek gelir.
   Kebap salonlarının çok tercih edilen yiyecekleri pidelerdir.Yörelere göre de malzeme farklılığı
   ve hamurunun değişik şekli ile isimlerinde değişiklik gösterir.
          Pide sevenler genellikle kıymalı pideyi tercih etse de bazen bir değişiklik yaparız ve peynirli
   pastırmalı yada kuşbaşılı pide seçeriz.Aslında hepsinin hamuru aynıdır.
   İnce hamuru göz doyuran büyüklüğü ve içinin malzeme bolluğu ile hepside birbirinden lezzetli
   olur.Hele ki odun ateşinde piştiyse...
          Evlerimiz de her ne kadar odun ateşinde bir fırınımız olmadığına göre biz de ev imkanların-
   da kullandığımız fırınımızla pide salonlarının leziz pidelerini aratmayacak bir tarif ile pide yapalım.
   Ev halkı olarak çok da kalabalık değilseniz çok daha kısa zaman da hazırlayarak pişirmeniz ve
   sıcak sıcak sofraya alarak ayran eşliğinde tadına bakmanız mümkün..
          Haydi hep birlikte hazırlıyalın..Tarifimizin Neşem Çelik YouTube Kanalımız da ''VİDEO''su
   bulunmaktadır.Kanalımıza ''ABONEOL''arak yeni tariflerden haberdar olabilirsiniz.


  • MALZEMELER:
  • 7 ad pide içindir.
  • 4,5 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • YAPILIŞI:
  • Unu yoğurma kabınıza alarak orta kısmını açın ve mayayı,şekeri ve az suyu ekleyerek karıştırın.
  • 10 dakika bekleterek mayayı aktif hale getirin.
  • Kalan suyu ve tuzu ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın.
  • Ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hamurun üzerini kapatarak 1 saat sıcak ortamda mayalandırın.
  • İki katına çıkan hamuru tezgaha alarak bir kez daha yoğurun ve 7 eşit parçaya ayırın.
  • Daha küçük pideler yapmak isterseniz bezeleri küçük tutabilirsiniz.
  • İÇ HARCI:
  • Lor peyniri
  • Kaşar Peyniri
  • Beyaz Peynir 
  • 2 ad yumurta (1nin sarısını üzeri için ayırın)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Kırmızı biber
  • Nane
  • Hepsini bir kase içinde karıştırın.
  • HAZIRLANIŞI:
  • Hamur bezelerini un serptiğiniz tezgahta ince uzun oval şeklinde açın.
  • Peynir karışımını bolca üzerine yerleştirin.
  • Yanlarından 1cm kadar kıvırın.(kenarlar kalın olmasın.)
  • Fırın tepsinize yağlı kağıt sererek pideleri yerleştirin.
  • Ayırdığınız yumurta sarısını pidelerin yan kenarlarına sürün.
  • 185 derece de ısıtılmış fırında altı ve kenarları kızarana kadar pişirin.
  • Yüksek ateşte kısa sürede piştiği takdirde çıtır çıtır olacaktır.
  • Eğer kalın hamur olmasını istiyorsanız pide boyutlarını küçük tutabilirsiniz.
  • İnce ve çıtır pideler genellikle daha çok tercih edilmektedir.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle..
  • Bizi ziyaret ettiğiniz için ''TEŞEKKÜRLER''

0 comments: