Börekler,

LAHMACUN İÇLİ RULO BÖREK TARİFİ VE YAPILIŞI NASILDIR ?

Ocak 05, 2020 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar



                                       LAHMACUN İÇLİ RULO BÖREK

   Merhabalar,
 Bir pazar günü yada tek öğün yapmak istediğiniz en güzel böreklerden biri,börek demeye de bin
 şahit ister aslında...Lahmacun içi denildiğinde kıymasıyla ,soğanıyla baharatlarıyla karıştığında
 iştah açmak için birebirdir.
     Lezzetli bir iç malzeme hazırlıyalım ve hazır yufka ile sararak dilim dilim enfes bir lezzet ikram
 edelim.İsterseniz bir kısmını deep freez'e kaldırın ve ani gelen misafirleriniz için elinizin altında
 hazır olsun.
     Bir başka seçenek ise yemek niyetine ikram edecekseniz,fırından çıkar çıkmaz üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış tereyağın da kırmızı biberi gezdirin ve ikram edin.
     İşte tarifimiz..


  • MALZEMELER:
  • 3 ad yufka
  • SOS İÇİN:
  • İÇ HARCI:
  • 400 gr dana kıyma
  • 1 kahve fincanı zeytinyağ
  • 3 ad kuru soğan 
  • 2 ad domates
  • 3 ad sivri biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 6-7 dal maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • ÜZERİNE:
  • İsteğe bağlı,sarımsaklı yoğurt
  • tereyağ,kırmızı biber
  • YAPILIŞI:
  • İç harcını hazırlamakla işe başlayalım.
  • Kuru soğanları küçük doğrayın.
  • Domatesleri küp doğrayın ve suyunu süzün.
  • Sivri biberleri ince halkalar halinde doğrayın.
  • Maydanozları ince kıyın.
  • Tavaya zeytinyağını alın ve orta ateşe oturtun.
  • Soğanları ekleyerek kavurmaya başlayın.
  • Sadece soğanları güzelce kavuracağız ve diğer malzemeleri kavurmadan ekleyerek karıştırın.
  • Tuz ve karabiberini de ilave ederek iyice karıştırın.
  • Sos malzemelerini de bir kase içinde karıştırın.
  • Şimdi gelelim hazırlamaya,
  • Yufkanın birini tezgaha serin ve sos gezdirin.
  • Üzerine iç harcının 3/1ni eşit şekilde dağıtın.
  • 2. yufkayı üzerine kapatın ve tekrar sos ve iç harcı...
  • 3 . yufkayı da aynı şekilde hazırlayın.
  • Yufkaların alt kısmından başlayarak rulo kıvırın.
  • Kocaman bir böreğiniz olacak,onun için ortadan ikiye kesin ve bir tepsiye alarak buzdolabında 1/2 saat dinlendirin.
  • Sosunuzdan bir miktar kalacaktır,bunun içine ayırdığınız yumurta sarısını ekleyerek karıştırın.
  • Böreğin üzerine bolca sürün.
  • Birer parmak kalınlığında dilimler halinde keserek fırın tepsisine yerleştirin.
  • 175 derece de ısıtılmış fırında pişirin.
  • Fırından çıkan mis gibi kokusuyla lahmacunu aratmayacaktır.
  • Servis tabağına aldığınız böreklerin üzerine isterseniz sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış tereyağında kırmızı biber gezdirin.
  • Her iki türlü de denemelisiniz.
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle
  • NOT:Lahmacun İçli Rulo Börek'in videosunu Neşem Çelik You Tube Kanalında bulabilirsiniz.
  • ABONE OLarak yeni tariflerden haberdar olabilirsiniz.
  • Ziyaretiniz için teşekkürler..





   

0 yorum: