ANA YEMEKLER,

KEK KALIBINDA PATATESLİ YUMURTA TARİFİ NEDİR?NASIL HAZIRLANIR ?

Ocak 05, 2020 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar



                               KEK KALIBINDA PATATESLİ YUMURTA
 
              Soğuk bir pazar gününden herkese ''MERHABALAR''...
 Havaların soğumasıyla birlikte mekan gezmeleri biraz azaldı sanırım..yeni trend ev hanımları dış
 mekanlar da toplanması havaların güneşli ve günlerin uzun olduğu zamanlar da sanırım daha keyif-
 li oluyor.Ama soğuk havaların arkadaş toplantılarını erteleme gibi bir lüksü olamıyacağı için ev
 toplantıları dah sıklıkla yapılmaktadır.
     Tabi bu toplantılar her ne kadar birlikte hoşça vakit geçirme olsa da çay - kahve ikramları eksik
 olmaz.Bunun yanında da pastalar börekler salatalar ikram edilir.
     Bazen her zaman pişirdiklerimizin dışında değişik bir şeyler arayışına gireriz.Hem pratik olsun,
 hem az malzeme ile lezzetli olsun dediğimiz çok olur.
     Patates salatasının bir çok çeşidini sanırım bir çoğunuz sıklıkla hazırlamışsınızdır.
 Şimdi sizlere yazacağım tarifi böreğin ve diğer tuzluların yanında eğer salata hazırlamadıysanız ,
 ikram edebilirsiniz.Aslında üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağında kızdırılmış kırmızı biber
 dökmeden,sabah kahvaltılarında özellikle pazar günleri pişirmişsinizdir.
     Bu sefer bu hepinizin bildiği patatesli yumurtayı biraz daha lezzetlendirelim ve rahat ikram edi-
 lebilmesi için de kek kalıbın da pişirelim.
      Sarımsaklı yoğurdun her girdiği yemek de çok lezzetli olacağından (genellikle sevildiği için)
 arkadaş toplantılarınız da yada yemeğim yok zaman da kısıtlı dediğiniz günler de öğün olarak da
 pişirebilirsiniz.
       Buyrun o zaman tarifimize geçelim..Hepinize keyifli günler diliyorum.Kolay gelsin.


  • MALZEMELER:
  • 5-6 ad patates (orta büyüklükte)
  • Tuz-kırmızıbiber-kekik-nane
  • 150 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 5 ad yumurta
  • 1 kahve fincanı süt
  • ÜZERİNE:
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • YAPILIŞI:
  • Patateslerin kabuklarını soyarak ister ince uzun isterseniz küpler halinde doğrayın ve nişastası çıkana kadar yıkayın,kurulayın.
  • Fırın tepsinize yağlı kağıt serin ve patatesleri birbirine değmeyecek şekilde yerleştirin.
  • Üzerlerine tuz ve baharatları serpin.
  • Biraz da zeytinyağ gezdirin.
  • 180 derece de ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.(takribi 20-25 dakika )
  • Diğer tarafta 26-28 çapındaki ortası boşluk olan kek kalıbını bolca yağlayın ve unlayın.
  • Kızaran patateslerin yarısını boşaltın ve üzerine kaşar rendesi ekledikten sonra diğer yarısını da ilave edin.
  • Bir kase de yumurtalar ve sütü çırpın.
  • Kek kalıbına yerleştirdiğiniz patateslerin üzerine gezdirin ve bir çatalla aralara girmesini sağlayın.
  • Tekrar 180 derece de sıcak fırına vererek yumurtaların pişmesini sağlayın.
  • Fırından çıkardıktan sonra servis tabağına ters çevirin ve üzerine sarımsaklı yoğurt ile tereyağında kızdırılmış kırmızı biber gezdirin.
  • Dilimler halinde keserek ikram edebilirsiniz.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...



                    Yeni tariflerden haberdar olmak için sitemize ve Neşem Çelik YouTube Kanalına
                     ABONE OLarak bizlere destek olabilirsiniz.ÜCRETSİZDİR.
        
    Ziyaretiniz için teşekkürler...

0 yorum: