Alfabe Pilavı,

ALFABE PİLAVI TARİFİ NEDİR ? NASIL PİŞİRİLİR ?

Mart 22, 2020 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


           Merhaba sevgili dostlar,
   Pilavlar ve makarnalar sofralarımızın neredeyse demirbaşı gibidir.Hem çok sevilir hemde sanki
   yemeklerin kapanışı gibidir.
   Bir çok yemeğin yanına eşlikçi oldukları kadar,bazı tarifleri vardır ki başlı başına bir öğün olarak
   sofraya getirebilirsiniz.
   Bugün ki tarifimiz de bunlardan birisi...Aslında harf şehriye olarak pişirdiğimiz ''pilavımız'',
   şehriyenin bir makarna çeşidi olduğu düşünülürse ,hem makarna hemde pilav tadında bir yemek
   çıkıyor karşımıza..
             Çocuklarınızın bu yemeği çok seveceğini tahmin ediyorum,haydi buyrun hep birlikte
   pişirelim..


  • MALZEMELER:
  • 2,5 su bardağı ALFABE Şehriye
  • 1 ad büyük domates rendesi (1 su bardağı )
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2,5 su bardağı tavuk suyu
  • Tuz + Karabiber
  • 8 ad chery domates
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • ÜZERİNE:
  • Maydanoz
  • YAPILIŞI:
  • Tencereye zeytinyağını alın ve ısıtın.
  • Şehriyeleri ekleyerek kavurmaya başlayın.
  • Pembeleşene kadar kavurun.
  • Domates rendesini,tuzunu ve karabiberini ekleyerek karıştırın.
  • Tavuk suyunu ilave ederek kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin.
  • Bir tavaya tereyağını alın eritmeye başlayın.
  • Chery domatesleri ortadan ikiye kesin ve eriyen tereyağına ekleyerek orta ateşte kavurmaya başlayın.
  • Domatesleri dağılmayacak şekilde tavayı sallayarak pişirin.
  • Üzerine toz kırmızı biber ekleyerek ateşten indirin.
  • Demlenen pilava kavurduğunuz domatesleri ekleyin ve şöyle bir kez karıştırın.
  • Kapağını kapatarak demlenmeye bırakın.
  • Servis tabağına aldığınız ''ALFABE PİLAVI''nın üzerine ince kıyılmış maydanoz gezdirin.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...

0 comments: