KEK-PASTALAR,

LİMONLU TART (KREMALI ) NASIL YAPILIR ? TARİFİ NASILDIR ?

Mart 15, 2020 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


                               LİMONLU TART





         TART'LAR ve TURTA'LAR,Dünyanın bir çok bölgesinde ve hatta Orta Çağ'dan günümüze
  kadar uzanan geçmişiyle,çoğunlukla meyveler,kremalar ve baharatlarla tatlandırılarak hazırlanmış
  olup,çay ikramlarının yanında yada hafif yenilen bir akşam yemeğinin üzerine ikrama sunulan bir
  tatlı çeşididir.
       Amerika,Hollanda,İtalya,İspanya ve daha bir çok ülke de genellikle ''elma''başrolü almaktadır.
 Karamelize edilen elmaların ince bir hamur ile kapatılması ve fırınlanması ,hafif şekeri mayhoş elma
 ile damaklar da güzel bir ahenk bırakır.
      Elmalı tatları bugün bir kenara alalım ve tart hamurumuzu krema dolgusu ile birleştirelim.
  Şekerin yoğunluğunu kremaya katacağımız limonun ferahlığı ve kokusu ile daha lezzetli hale geti-
  relim.
     Genellikle meyveler kullandığımız tart'lar da kremayı hiç denemediyseniz eğer sizler için güzel
  ve kolay bir tarif...
      Haydi buyrun birlikte hazırlıyalım..


  • MALZEMELER:
  • 28cm çapında tepsi yada kelepçeli kalıp içindir.
  • HAMUR:
  • 2 ad yumurta
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik (120gr) toz şeker
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • KREMASI:
  • 500ml süt
  • 1 dilim limon kabuğu
  • 2 ad yumurta
  • 100 gr toz şeker
  • 2,5 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 ad limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı limon esansı
  • ÜZERİNE:
  • Pudra şekeri
  • YAPILIŞI:
  • Öncelikle kremasını hazırlıyalım ve soğumaya bırakalım.
  • Sütü limon kabuğu ile birlikte küçük bir tencereye alarak ısıtmaya başlayın.
  • Diğer malzemeleri bir kase içinde karıştırın.
  • Isınan süte bu malzemeleri karıştırarak yavaş yavaş ekleyin ve çırpın.
  • Bu arada süt'e bıraktığınız limon kabuğunu çıkarın.
  • Koyu bir kıvam alan kremanızı ateşten indirin ve başka bir kaseye aktararak daha çabuk soğumasını sağlayın.
  • Üzerinin kabuk tutmaması için strech ile kapatın.
  • HAMUR İÇİN:Yumurtalar,şeker ve sıvıyağını bir kasede çırpın.
  • Un,vanilya ve kabartma tozunu eleyerek sıvı karışıma ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hamurunuzu 20 dakika buzdolabında dinlendirin.
  • Hamurdan küçük bir beze ayırın (üzerine şerit yapabilmek için)
  • Hamuru iki yağlı kağıt arasında tepsinizin yanlarını da kapatacak büyüklükte açın.
  • Tepsinizi yağlayın ve unlayın.(fazla unu silkeleyin)
  • Hamuru tepsiyi yanlarıyla birlikte kaplayacak şekilde yerleştirin.
  • Hamurun üzerine soğuttuğunuz kremayı yerleştirin.
  • Ayırdığınız hamuru açın ve tırtıklı rulo kesici ile şeritler keserek hazırlayın.
  • Kremanın üzerini bu şeritlerle kapatın.
  • Tepsinin yanlarında kalan hamuru da içe doğru kapatın.(verev olarak kapatabilirsiniz)
  • Krema hamurun içinde kalacak şekilde hazırlanacaktır.
  • 175 derece de ısıtılmış fırında takribi 30 dakika (üzeri fazla kızarmayacak)pişirin.
  • Pişen tartınızı soğuttuktan sonra üzerine pudra şekeri serperek dilimleyebilirsiniz.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle..

0 yorum: