ANA YEMEKLER,

HİNDİ IZGARA TARİFİ NEDİR ? NASIL HAZIRLANIR ?

Mart 15, 2020 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar



     Merhabalar sevgili dostlar,
 Tavuk ve Hindi yemekleri sofralarımız da sıklıkla tercih edilen ızgara çeşitleridir.
 Kolay ve pratik pişirilmesi ve lezzetinin yanı sıra,diyet yemekleri arasına da girdiği için
 çoğumuz daha sıklıkla hazırlarız.
 Hindi son günler de tavuk yemeklerinin de önüne geçmiş durumda,eskiden sadece yılbaşı gecesi
 aklımıza gelen ''HİNDİ''besin değeri açısından bir çok faydaları olması nedeniyle daha sık tercih edilir hale gelmiştir.
    Bugün ki tarifimiz de boş bir vaktiniz de soslayıp deep freez'e bırakacağınız ve pilavınız pişerken
yada bir yeşil salata hazırlarken tavaya atıp kısa sürede servis edebileceğiniz pratik bir tarif..
    Hepinize kolay gelsin.


  • MALZEMELER:
  • 12 ad Hindi Biftek (ince uzun parçalar)
  • SOS:
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 ad limonun suyu
  • 1 kahve fincanı zeytinyağ
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz (arzuya göre değişebilir)
  • 1 çay kaşığı kekik + kuru nane + kırmızıbiber
  • YAPILIŞI:
  • Rondonuza sos malzemelerini teker teker yerleştirin ve karıştırın.
  • Hindi biftekleri yıkayın ve kurulayın.
  • Sosunuzu borcamın içine alın ve hindileri içine bırakarak sosa bulayın.
  • Borcamın kapağını kapatarak 2 saat buzdolabında bekletin.
  • Döküm tavanızı kızdırın ve her iki yüzünü 5 er dakika olacak şekilde hindi biftekleri pişirin.
  • Yanında bulgur yada pirinç pilavı ikramınızı tamamlayacaktır.
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle...





0 yorum: