Atıştırmalıklar-İncirli Lokum,
İNCİRLİ LOKUM
Merhabalar,
İncir sevenler,bu tarif tam istediğiniz ''incir''tadında..Ceviz ve incirin muhteşem buluşması..
İster yemek üstü ikramı,isterseniz çayınızın yada kahvenizin yanında endam eylesin..
Koca bir tabak anında bitecektir benden söylemesi..
Ramazan ayında olduğumuz bu günlerde iftariyelik olarak bile sofranız da yerini alabilir.
Kuru meyveler bir çoğumuzun evinde mutfak dolaplarının bir köşesinde kavanoz içinde mutlaka
bulunur.Hatta bazen tatlı ile aram yok diyenler,bir incir yada bir kuru kayısıyı içine ceviz koyarak tüketirler.Ama illa da tatlısı olsun ama hafif de olsun diyorsanız işte aradığınız tarif..
Haydi evinizin dolabında sakladığınız incirleri değerlendirelim mi ?
Kuru kayısı varsa onu da hazırlıyabiliriz,tercih sizlere kalmış...
Birkaç tanesini de kayısılı yapabilirsiniz..
Bu lezzeti mutlaka denemelisiniz.
KAYISILI LOKUM...
Ziyaretiniz için teşekkür ederim.
Neşem Çelik YouTube Kanalına ABONE OL'arak tariflerimizi izleyebilirsiniz.
İNCİRLİ LOKUM TARİFİ NEDİR ? NASIL HAZIRLANIR ?
İNCİRLİ LOKUM
Merhabalar,
İncir sevenler,bu tarif tam istediğiniz ''incir''tadında..Ceviz ve incirin muhteşem buluşması..
İster yemek üstü ikramı,isterseniz çayınızın yada kahvenizin yanında endam eylesin..
Koca bir tabak anında bitecektir benden söylemesi..
Ramazan ayında olduğumuz bu günlerde iftariyelik olarak bile sofranız da yerini alabilir.
Kuru meyveler bir çoğumuzun evinde mutfak dolaplarının bir köşesinde kavanoz içinde mutlaka
bulunur.Hatta bazen tatlı ile aram yok diyenler,bir incir yada bir kuru kayısıyı içine ceviz koyarak tüketirler.Ama illa da tatlısı olsun ama hafif de olsun diyorsanız işte aradığınız tarif..
Haydi evinizin dolabında sakladığınız incirleri değerlendirelim mi ?
Kuru kayısı varsa onu da hazırlıyabiliriz,tercih sizlere kalmış...
Birkaç tanesini de kayısılı yapabilirsiniz..
- MALZEMELER :
- 48 ad (takribi 1,5 paket)sade potibür bisküvi
- 18-20 ad kuru incir
- 200ml krema
- 160 gr bitter çikolata
- 1 su bardağı ceviz(bütün çıkarılmış tercih ediniz)
- ÜZERİNİ KAPLAMAK İÇİN:
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- YAPILIŞI:
- Bisküvileri rondodan geçirerek un haline getirin.
- Kremayı ısıtın ve çikolataları ekleyerek karıştırın.
- Bisküvi ununa ekleyerek hamur kıvamına gelmesini sağlayın.
- İncirleri sıcak su içinde 10 dakika bekletin (çok fazla yumuşamasın)
- Saplarını keserek çanak şekline getirin.
- İçlerine ceviz doldurun ve ağız kısmını kapatarak bir kenara alın.
- Bisküvi hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlayın.
- Avuç içinde yuvarlak hale getirin.
- Ortasına cevizli inciri koyarak kapatın ve oval yuvarlayın.
- Bir tabağa hindistan cevizini alın ve hazırladığınız lokumları bulayın.
- Hepsi hazırlandıktan sonra üzerlerini kapatarak 1/2 saat buzdolabında dinlendirin.
- Servis tabağına halkalar halinde keserek dizin.
- Hepinize afiyet olsun.
- Not:Aynı işlemi kayısılar ile de hazırlıyabilirsiniz.Kayısıların içine badem de olabilir.
- Sevgiyle...
Bu lezzeti mutlaka denemelisiniz.
KAYISILI LOKUM...
Ziyaretiniz için teşekkür ederim.
Neşem Çelik YouTube Kanalına ABONE OL'arak tariflerimizi izleyebilirsiniz.
0 comments: