KEK-PASTALAR,

PARFE'Lİ MOZAİK PASTA NASIL YAPILIR ? TARİFİ NEDİR?

Mayıs 17, 2020 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


                                           PARFE'Lİ MOZAİK PASTA

   Merhabalar,
Mozaik pastalar yıllardır mutfaklarımız da popüleritesini hiç kaybetmeden hazırlanır.Pratik oluşu,malzeme azlığı ve masrafsız olması ve de buzluklarda uzun süre saklanabilmesi açısından
hepimizin severek el çabukluğu bir ikramdır.Çok da lezzetlidir.
    Ben helvalarla bie de mozaik pasta ile çeşitler yapmayı çok sevdiğimden ,mutfak kilerinde potibür
bisküvi mutlaka bulundururum.Ve yine mozaik ile bir değişiklik yapmak istedim ve gördüğünüz tarif
çıktı ortaya..Kesinlikle hiçbir yerden alınmış yada bakılmış olmayıp ''NEŞEM ÇELİK İMZASI TAŞIMAKTADIR''Bunu özellikle belirtmek isterim.
     Maalesef emek hırsızları aynısını hazırlıyarak kendi tarifleri gibi kullanıyorlar ve adınızı belirtmiyorlar.
     Neyse şimdi gelelim tarifimize ,öncelikle iki aşamada hazırlıyacağız.Bildiğiniz gibi içi parfe yani bir nevi dondurma kıvamı olduğu için bir gece buzlukta durursa etrafını kaplamakta size yardımcı olacaktır.Mozaik hazırlamakta da çabuk davranacağız çünkü malzemesi az ve pratik bir şekilde karıştırıldığında hamur kıvamını alıveriyor biliyorsunuz .
      Bu enfes tarifimizin ''VİDEO''sunu da çektim,sitemizin ''VİDEOLAR''bölümünde izleyebilir yada NEŞEM ÇELİK YOUTUBE KANALIMIZDAN BAKABİLİRSİNİZ.
     Bu arada hatırlatmadan edemiyeceğim beğen ve paylaş butonlarına parmağınızı uzatmayı unutmazsanız sevinirim.
     Haydi tarife geçelim..

  • MALZEMELER:
  • PARFE İÇİN:
  • 23 ad sade potibür bisküvi
  • 1 paket krem şanti (75gr)
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 400 gr çilek
  • YAPILIŞI:
  • Bisküvileri rastgele kırın bir kenara alın.
  • Bir kase içine krem şanti alın ve sütü ekleyerek mikserle koyu kıvam alana kadar çırpın.
  • Çilekleri kurulayın (suyunu kullanmayın)ve küpler halinde doğrayın.
  • Kremşantiye önce çilekleri daha sonra kırılmış bisküvileri ekleyerek karıştırın.
  • Folyo üzerine strech serin ve yarısını yuvarlak olacak şekilde yerleştirin.
  • Ben bu ölçüyü 2 ye bölerek hazırladım.Buzlukta beklemesi ve servisi daha rahat olsun diye siz isterseniz bir büyük olarak da yapabilirsiniz.)
  • Strech ile parfeyi aralarında boşluk kalmayacak şekilde sıkıştırarak yanlardan kapatın.
  • Salam şeklini alacaktır.Üzerini folyo ile tekrar sarın ve deep freez'e bırakın ,1 gece beklesin.
  • Aynı gün hepsini hazırlamak istiyorsanız en az 4-6 saat yani parfe iyice sertleşene kadar bekletmelisiniz.Yumuşak olursa üzerine mozaik'i kaplayamayız.
  • Parfeler hazırsa şimdi geçelim Mozaik hazırlamaya;
  • MALZEMELER:
  • 400 gr (takribi 3 paket) kakaolu potibür bisküvi
  • 220 ml krema
  • 220 gr bitter çikolata
  • 1 orta boy kahve fincanı iri doğranmış Antep fıstığı
  • 1 paket vanilya
  • YAPILIŞI:
  • Bisküvileri yine rastgele kırın.
  • Kremayı bir küçük kasede ısıtın (kaynatmayın) ve ateşten indirin.
  • Çikolataları keserek üzerine kremayı ekleyerek ,çikolata eriyene kadar karıştırın.
  • Bisküvilerin üzerine aktarın.
  • Antep fıstığını ve vanilyayı da ilave ettikten sonra hepsini güzelce karıştırın.
  • Hamur kıvamı alana kadar elinizle yoğurur gibi toparlayın.Eğer ölçülerde eksiklik yaşar mozaik'în  kıvamını yumuşak tutturamazsanız sıkıntı yok ,elinizi sütle ıslatarak yoğurabilirsiniz.
  • Yine ikiye ayırın.
  • Yağlı kağıt üzerine yarısını alarak parfe büyüklüğünde 1cm kalınlığında açın.
  • Üzerini kaplayacağımız mozaik çok fazla kalın olmasın ve her tarafı eşit olsun.
  • Şimdi parfenin tekini buzluktan çıkarın ve mozaik'in ortasına yerleştirdikten sonra rulo olacak şekilde sıkı sıkı sarın ,yani parfeyi iyice sarsın ki arada boşluklar kalmasın.
  • Tekrar yağlı kağıdın üzerine de folyo ile kapatarak önce 1 saat buzluğa daha sonra buzdolabınızın alt katına alabilirsiniz.
  • Diğer parçayı da aynı şekilde hazırlayın.
  • Servis yapmadan 1 saat önce buzluktan çıkarmanız gerekecektir.İçini dondurma gibi düşünün.
  • Ve gelelim üzerini süslemeye,görüntü önemli değil mi ?
  • Ben üzerine çilek sos ile kafes yaptım ve üst orta kısmına antep fıstığı serpiştirdim.
  • Sizler zevkinize göre de süsleyebilirsiniz,tercih sizlerin.
  • Sıcak havaların bir anda bastırması,üstüne üstlük Ramazan ayında olmamız ,soğuk ikramları akıllara getirdiğine göre tercihinizi bu tariften yana kullanacağınızı sanıyorum.hele ki dondurma ve çilek ikilisini seviyorsanız.
  • Afiyet olsun.
  • Ziyaretiniz için teşekkür ediyorum.
  • Bizi takip etmeye devam edin.
  • Sevgiyle..


                        Bu enfes lezzeti mutlaka denemelisiniz.



0 comments: