VİDEOLAR

ISPANAK VE PEYNİRLİ TUZLU PANDİSPANYA TARİFİ NEDİR? NASIL HAZIRLANIR ?

Haziran 14, 2020 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar



ISPANAK VE PEYNİRLİ TUZLU PANDİSPANYA


Merhabalar sevgili dostlar,
Daha önce havuç ile denediğim ve çok severek tüketilen peynirli rulolara
bu sefer bir yenisi eklendi.
Ispanak hemen her ev de severek tüketilen bir sebze olmasının yanında faydaları ile de özellikle çocuklarımızın yemesi gereken,çok çeşidi ile de bizlere mutfak da seçenek tanıyan bir sebzedir.
Üstelik alındığın da aynı gün pişirmeyecekseniz bile,güzelce yıkadıktan sonra sebze kurutucusu ile kurutarak deep frezz de saklama şansımız da olabiliyor.
Yemek işine geç kaldığınız bir günde hazır halde ki ıspanak sizlere kısa sürede bir tencere yemeği hazırlamanız da yardımcı..
Yazacağım tarifi,ister çay saatleriniz de isterseniz yemek davetleriniz de ara sıcak olarak da sunabilirsiniz.Hazırlaması keyifli ve pratik bir tarifdir.
Haydi başlayalım..



    • MALZEMELER:
    • 450 gr dondurulmuş ıspanakları rondodan geçirerek püre haline getirin.
    • 4 ad yumurta
    • 1 su bardağı süt
    • 1/2 kahve fincanı su
    • 1/2 su bardağı zeytinyağ yada sıvıyağ
    • 2 tatlı kaşığı toz şeker
    • 2 tatlı kaşığı tuz
    • 250 gr un
    • ARASINA:
    • 1 kutu (200gr) Labne Peynir
    • 3 dolu yemek kaşığı süzme ypğurt
    • 3 diş sarımsak
    • 1 çay kaşığı kuru nane
    • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
    • ÜZERİNE:
    • İzmir Tulum Peyniri Rendesi
    • YAPILIŞI:
    • Yumurtaları beyazları ve sarıları olarak iki ayrı kaseye ayırın.
    • yumurta beyazlarını mikser yardımıyla çırparak kar haline getirin ve bir kenara alın.
    • Diğer kasede ki yumurta sarılarına suyu ekleyerek çırpın.Önce ıspanak püresini daha sonra Sütü ve zeytinyağını ilave edin.
    • Un,tuz ve şeker ekleyerek karıştırın.
    • Çırptığınız yumurta beyazlarını 3 sefer de diğer karışıma ekleyerek spatula ile hafif hafif karıştırın.
    • Bir büyük fırın tepsisi ve bir küçük tepsiye yağlı kağıt serin ve üzerini tereyağ ile yağlayın.
    • Hazırladığınız karışımı dikdörtgen olacak şekilde (enine bir parmak kalınlığında)tepsilere paylaştırın.
    • tepsileri tezgaha vurarak hamurun içinde ki havanın çıkmasını ve eşit dağılımını sağlayın.
    • 175 derece de ısıtılmış fırında 12 dakika pişirin.
    • Fırından çıkan pandispanyaların üzerine bir mutfak havlusu örtün ve 5 dakika bekletin.
    • Daha sonra yağlı kağıt ile birlikte rulo sarın.
    • şimdi gelelim içine süreceğimiz malzemelere;
    • Bir kasede labne peynirini,yoğurdu,dövülmüş sarımsakları,kırmızı biber ve naneyi karıştırın.
    • Rulo sardığınız tuzlu pandispanyayı açarak her tarafına eşit olacak şekilde sürün ve tekrar rulo sarın.
    • Servis tabağına aldıktan sonra üzerine izmir tulum peyniri rendeleyin. 
    • Dilimler halinde keserek ikram edin.
    • Afiyet olsun.
    • Sevgiyle...💕


0 yorum: