Köfteler

BANİK KÖFTE (MALATYA YÖRE MUTFAKLARI)NASIL YAPILIR ?

Haziran 14, 2020 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar



BANİK KÖFTE

Yöresel Yemekler bölümünde bugün MALATYA Mutfağı konuğumuz..
KÖFTELER denildiğinde çoğumuzun favorisi olarak görülür.Tahminen 350 nin üzerinde çeşidi ile her birimiz farklı lezzette köfte sever..Değişmeyen tek çeşiti kızartması ve ızgarasıdır sanırım.
Kısa sürede hazırlanan ekmek içi ,soğan rendesi tuzu ve baharatları ile şçyle bir yoğurur ve şekil vererek ya kızartırız yada teflon tava da yağsız ızgara tadında pişiririz.
Yöre mutfaklara baktığımız da özellikle Anadolu bulguru çok fazla kullandığı için,
çorbasından,pilavına ve köftesine genellikle ''bulgur''u tercih etmiştir.Ya elinin altında devamlı bulunan bir bakliyat olduğu için tercih sebebiydi yada çok sevdikleri için..
Malatya Mutfağının sık pişirilen köftesinden birisi de ''BANİK KÖFTE''
Değişik tatlar arayanlar için denemekte fayda var..

MALZEMELER:
400 gr dana kıyma
2 su bardağı ince bulgur
2 ad kuru soğan rendesi
1 yemek kaşığı kuru reyhan
1 yemek kaşığı boy otu
1 yemek kaşığı kurutulmuş biberin ufalanmışı
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı zeytinyağ
YAPILIŞI:
Bütün malzemeleri sırasıyla mikser kabınıza alarak,bulgur yumuşayana kadar karıştırın.
Hamur kıvamına gelen köfte malzemelerini elinizi ıslatarak yuvarlak ince köfteler halinde şekillendirin.
Döküm tavanız da yada teflon tavanızı az sıvıyağ ilevesiyle ısıtın ve köfteleri kızartın.
Yanına hazırlayacağınız yeşillikler ve turp ile ikram edebilirsiniz.
Hepinize afiyet olsun.
Sevgiyle..



0 yorum: