fırın yemekleri

PÜRELİ PATLICAN KEBABI NEDİR ? NASIL YAPILIR?

Haziran 28, 2020 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar




PÜRELİ PATLICAN KEBABI

Merhabalar sevgili dostlar,
Yaz mevsiminin belki de en sevilen ve en çok çeşiti bulunan sebzesi ''PATLICAN''dır.
Elimizin altında sıklıkla bulunan patlıcan ile işimiz de aceleyse hemen bir çeşit yemek çıkarırız.
Salatasından etli yemeğine zeytinyağlısından kızartmasına ve hatta böreklere kadar kullanabileceğimiz bir sebzedir.Her ne kadar halka arasında vitamin değeri olmadığı yada nikotin içerdiği söylense de aksine bir çok vitamini bünyesinde barındırır ve çiğ tüketilmediği takdir de de hiç bir zararı yoktur.
Bugün sizlere karnıyarık sevenlerin bu tarifi de beğeneceğini umduğum bir tarif yazacağım.
Biraz farklı çeşit ve şekil ile sofralarınıza gelecek,misafir ağırlamalarınız da sizlere bir alternatif olacaktır.
Üç aşamalı bir yemek olsa da gözünüz korkmasın kısa sürede ortaya çıkacaktır.Sıralamayı düzgün hazırladığınız takdir de gözünüz de büyütecek hiç bir şey yok.
Haydi o zaman detaylı olarak tarifine geçelim.Kısa süre sonra da ''VİDEOLAR''bölümünde bulabilirsiniz.


MALZEMELER:
4 ad orta boy kemer patlıcan
350 gr dana kıyma
1 ad kuru soğan
1 ad büyük domates
3 ad köy biberi
1 ad kapya biber
1 kahve fincanı zeytinyağ
Tuz + Karabiber
PÜRESİ İÇİN:
4 ad haşlanmış patates
1 tatlı kaşığı tereyağ
Tuz +Karabiber
ÜZERİNE:
1 çorba kasesi kaşar peyniri rendesi
YAPILIŞI:
Öncelikle patlıcanları alacalı soyun ve bütün olarak enlemesine ikiye kesin.
Tuzlu suda 1/2 saat bekletin.Tekrar yıkayın ve kurulayın.
Tavaya 1 su bardağı sıvıyağ alın ve kızdırın,patlıcanları arkalı önlü hafif kızartarak bir tabağa alın.
Şimdi gelelim iç harcına;Biberleri ve domatesi küpler halinde doğrayın.
Kuru soğanı da küçük doğrayın.
Bir tavaya zeytinyağını alın ve soğanları ekleyerek kavurmaya başlayın.kıymayı ekleyerek kavurmaya devam edin.Biberleri ilave edin bir tur karıştırın.
Domatesi,tuz ve karabiber ekleyerek 5 dakika hepsini birlikte kavurun.Ateşten indirin ve suyunu bir kase içine süzerek kenara alın.
Kızarttığınız patlıcanları borcama dizin ve üzerlerine kıymalı harcı paylaştırın.
Şimdi gelelim püreli kısmına;
Haşlanmış patatesleri rendeleyin.Tereyağ,tuz ve karabiber ile karıştırın.
Kıymalı harcın üzerine püreyi her yerini kaplıyacak şekilde yerleştirin.
Ayırdığınız kıymalı harcın suyunu patlıcanların altında kalacak şekilde,borcamın kenarından aktarın.
Yağlı kağıdı ıslatın ve suyunu sıkarak yemeğin üzerine kapatın.
Fırınınızı 185 derece de ısıtın ve yemeğinizi 30 dakika pişirin.
Fırından çıkarın ve üzerindeki yağlı kağıdı kaldırın.Üzerlerine kaşar peyniri rendesi paylaştırın.
Ve peynir kızarana kadar tekrar fırınlayın.
Harika lezzeti ile sevdiklerinizle paylaşın.
Hepinize afiyet olsun.
Sevgiyle...









Afiyet olsun.

0 comments: