POĞAÇALAR

KIYMALI BUZLUK POĞAÇASI TARİFİ..

Haziran 28, 2020 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar



KIYMALI BUZLUK POĞAÇASI

          Merhabalar,
          Hamur işleri kategorisin de ilk sıralara oturan bir yiyecek de sanırım ''POĞAÇALAR''..
          Bazen kahvaltı niyetine bir bardak çay ile ,çoğu zaman akşam üstü ikramların da tuzlular
          olarak tercih ettiğimiz ,damak zevkimize yada mutfağımız da bulunan iç malzemesi ile ,
          bazen mayalı yumuşacık,bazen kıyır kıyır hamuru ile hazırlayıveririz.
          Zamanla yarışan ama mutfak işlerini seven hanımlar için,buzluğunuz da hazır bulunabilecek 
          bir tarif yazıyorum sizlere..
          Birbirine değmeyecek şekilde strech'le sararak deep frezinize bırakın,ani gelecek misafirleriniz
          yada canınız poğaça çektiğin de hemen çıkararak oda sıcaklığına getirip,üzerine yumurta sarısı
          sürerek fırınlayabilirsiniz.
          Haydi buyrun hep birlikte hazırlıyalım.
          Hepinize kolay gelsin.

  • MALZEMELER:
  • HAMUR İÇİN:Bardak ölçüleri klasik su bardağıdır.
  • 150 gr eritilmiş tereyağ
  • 2 paket salata sosu (mini paketlerde satılan toz olarak)
  • Salata sosların 1 tanesi kırmızıbiberli,maydanozlu,diğeri fesleğenli kekikli
  • 2 su bardağı ayran
  • 1 çay bardağı sıvıyağ (normal boyda)
  • 2 ad yumurta (1nin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • az tuz (kontrollü)
  • 2 paket kabartma tozu
  • 5,5 su bardağı un (kontrollü)
  • HAZIRLANIŞI:
  • Un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri bir kase içinde güzelce karıştırın.
  • Unu ve kabartma tozlarını azar azar ekleyerek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  • Hamurunuzu 1/2 saat buzdolabında dinlendirin.
  • İÇ HARCI İÇİN:
  • 350 gr dana kıyma
  • 1 ad kuru soğan
  • 1/2 kahve fincanı zeytinyağ
  • 1/2 kahve fincanı su
  • Tuz + Karabiber
  • ÜZERİNE:
  • 1 ad yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • HAZIRLANIŞI:
  • Kuru soğanı küçük doğrayın ve zeytinyağ ilavesiyle bir tavada kavurmaya başlayın.
  • Kıymayı ekleyerek kavurmaya devam edin.
  • Tuz,karabiber ve suyu ilave edin ,5 dakika pişirin.
  • Başka bir kaseye aktarın ve soğutun.
  • Dinlenen hamurunuzu mandalina büyüklüğünde yuvarlaklara ayırın.
  • Her bir hamur bezesinin içine kıyma harcını yerleştirin ve tekrar yuvarlayın.
  • Strech serili bir tepsiye birbirine değmeyecek şekilde yerleştirin ve 1 gece buzdolabında bekletin.
  • Eğer ertesi gün pişirecekseniz buzdolabının ara rafında,daha sonra kullanılmak üzere hazırladıysanız,deep freez'de bekletin.
  • Fırınlayacağınız zaman dolaptan çıkarın ve oda sıcaklığına gelmesini bekledikten sonra üzerine yumurta sarısı sürerek üzerini bıçak ucu ile + çizin.
  • Arzuya göre çörek otu serpin.
  • 175 derece de ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
  • Eğer yumuşak bir poğaça istiyorsanız fırından çıkar çıkmaz avuç içinize aldığınız su ile üzerlerine serpin ve bir havlu ile kapatın.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...


                                            NEŞEM ÇELİK YOUTUBE KANALINA ABONE OLMAYI
                                                                      UNUTMAYIN.

0 comments: